Τετάρτη 1 Νοέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές

Την απόρριψη των αιτήσεων για μετεγγραφή 8.500 φοιτητών, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που καλεί κανένας φοιτητής να μην δεχτεί την απόρριψη της μετεγγραφής του αλλά και όσοι πήραν μετεγγραφή να συντονίσουν και να οργανώσουν τον αγώνα τους. Αναλυτικά τονίζει τα εξής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στο δικαίωμα των φοιτητών και σπουδαστών στη μόρφωση. Κόβουν το 61% των φοιτητών που έκαναν αίτηση μετεγγραφής, 8.500 φοιτητές πετάγονται έξω από τις σχολές! Κόβονται φοιτητές φτωχών λαϊκών οικογενειών, με πολύ χαμηλό εισόδημα και μεγάλα προβλήματα υγείας στις οικογένειές τους, που δεν μπορούν να σπουδάσουν μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, την κατασκευή και διόρθωση εστιών, ενώ κουβεντιάζει με ΕΕ - ΔΝΤ την περικοπή ακόμα και του πενιχρού στεγαστικού επιδόματος που δίνεται σε ελάχιστους φοιτητές.

Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Φοιτητές να πετάγονται εκτός σχολών, να κόβονται επιδόματα, καθηγητές, συγγράμματα, οι οικογένειές μας να ματώνουν για τα πλεονάσματα που πάνε στις τσέπες μεγαλοεπιχειρηματιών, στα "F-16" και για το 2% του ΑΕΠ που δίνεται στους δολοφόνους του ΝΑΤΟ.

Δεν παζαρεύουμε το δικαίωμά μας μας στη μόρφωση!

Κανένας φοιτητής να μην δεχτεί την απόρριψη της μετεγγραφής του! Καλούμε τους μετεγγραφέντες φοιτητές και σπουδαστές σε κάθε σχολή να οργανώσουν τον αγώνα τους! Να προχωρήσουν μέσα από τους συλλόγους τους στη δημιουργία επιτροπών και να συντονίσουν τον αγώνα τους. Υπάρχει πολύτιμη πείρα που μπορεί να αξιοποιηθεί! Τα προηγούμενα χρόνια, με τον οργανωμένο και συντονισμένο αγώνα μέσα από τους συλλόγους, καταφέραμε να εγκριθούν επιπλέον 1.500 αιτήσεις, να ανοίξουν περισσότερες θέσεις στα τμήματα των σχολών.

Οι φοιτητές που πήραν τη μετεγγραφή τους να μην δεχτούν να χάσουν το εξάμηνο και τα εργαστήριά τους. Και αυτό γιατί οι απαραίτητοι κωδικοί για πάσο, κάρτα σίτισης, δηλώσεις μαθημάτων, βιβλίων κ.λπ. καθυστερούν υπερβολικά, ενώ υπάρχουν εργαστήρια που δεν δέχονται τη συμμετοχή των μετεγγραφέντων φοιτητών.

Καλούμε κάθε φοιτητικό και σπουδαστικό σύλλογο να στηρίξει, να οργανώσει τον αγώνα των μετεγγραφέντων φοιτητών.

Απαιτούμε:

-- Να εγκριθούν τώρα όλες οι μετεγγραφές.

-- Κανένας φοιτητής να μη χάσει το εξάμηνό του.

-- Να γίνουν αναπληρώσεις των εργαστηρίων που δεν μπόρεσαν να παρακολουθήσουν οι μετεγγραφέντες.

-- Να ανοίξουν τα απαραίτητα συστήματα ώστε να γίνουν οι δηλώσεις μαθημάτων.

-- Να πάρουν όλοι οι φοιτητές από μετεγγραφή τις φοιτητικές παροχές που δικαιούνται με τη λήψη κωδικών και πάσο, όπως δωρεάν σίτιση - συγγράμματα - αναλώσιμα.

-- Ανέγερση νέων εστιών με ευθύνη του κράτους, εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υποδομών για τη διαμονή των μετεγγραφέντων φοιτητών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κανένας σπουδαστής να μην πεταχτεί από τη σχολή του (2017-02-10 00:00:00.0)
Απαίτηση να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία των μετεγγραφών (2017-02-01 00:00:00.0)
Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές (2016-11-25 00:00:00.0)
Να γίνουν τώρα όλες οι μετεγγραφές (2016-01-13 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις (2015-04-17 00:00:00.0)
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις (2015-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org