Παρασκευή 10 Φλεβάρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κανένας σπουδαστής να μην πεταχτεί από τη σχολή του

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με τις αγωνίες των φοιτητών και των οικογενειών τους!» δηλώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αναφερόμενη στις εξελίξεις στο θέμα των μετεγγραφών στο ΤΕΙ Αθήνας. Καλεί φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα των σπουδαστών που, ενώ πήραν μετεγγραφή, συναντούν την άρνηση τμημάτων του ΤΕΙ να τους εγγράψουν.

Το ΜΑΣ επισημαίνει μεταξύ άλλων τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που «παρουσιάζεται ως υπερασπιστής των μετεγγραφέντων σπουδαστών και ρίχνει το μπαλάκι στις διοικήσεις των Τμημάτων, την ίδια ώρα που ενισχύει την αυτονομία και αυτοδιοίκηση των ιδρυμάτων, δηλαδή τη δυνατότητα να αποφασίζουν μόνοι τους για τη διαχείριση των σχολών».

Για τις διοικήσεις των Τμημάτων και του ΤΕΙ, σημειώνει πως «κρατούν απαράδεκτη στάση και παίζουν με το μέλλον των σπουδαστών» αξιοποιώντας υπαρκτά προβλήματα. «Φτάνουν ακόμα και σε απαράδεκτες δηλώσεις, ότι "οι μετεγγραφέντες σπουδαστές θα ρίξουν το επίπεδο των σπουδών μας", προσπαθώντας να βάλουν τους σπουδαστές να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, αντί να δούμε τα κοινά προβλήματα που έχουμε για να σπουδάσουμε», τονίζει το ΜΑΣ, σημειώνοντας πως το επίπεδο των σπουδών «δεν το ρίχνουν οι μετεγγραφέντες σπουδαστές αλλά η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν κυβέρνηση, διοικήσεις στις κατευθύνσεις της ΕΕ».

Στο μεταξύ χτες συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει το ΚΚΕ για το παραπάνω ζήτημα. Οπως δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, μετά τη συνεχιζόμενη άρνηση των Τμημάτων να εγγράψουν τους σπουδαστές, χτες «δόθηκε εντολή στις υπηρεσίες να προχωρήσουν σε όλα τα πειθαρχικά και διοικητικά μέτρα ενάντια στη διοίκηση, για να υποχρεωθεί να ακολουθήσει τον νόμο». Τις ευθύνες της κυβέρνησης αλλά και των διοικήσεων των ιδρυμάτων επισήμανε κατά τη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γ. Δελής. Τόνισε την ανάγκη να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις των φοιτητών για μετεγγραφή, καθώς έχουν αποκλειστεί περισσότεροι από 12.000, σημειώνοντας πως η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με το ανάλογο προσωπικό και την ανάλογη χρηματοδότηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ