Πέμπτη 19 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΑΛΤΑ
Ερευνες για τη δολοφονία δημοσιογράφου

ΒΑΛΕΤΑ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ.--

Βοήθεια από ειδικούς ερευνητές της ολλανδικής αστυνομίας αλλά και από το FBI για τον εντοπισμό των αυτουργών της δολοφονίας της 53χρονης δημοσιογράφου Ντάφνη Καρουάνα Γκαλίζια, που σκοτώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας όταν ανατινάχθηκε το (παγιδευμένο με εκρηκτικά) αυτοκίνητό της, ζήτησε χτες ο Μαλτέζος πρωθυπουργός, Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ο Μουσκάτ μαζί με τη σύζυγό του βρίσκονταν στο στόχαστρο πολυετούς έρευνας του θύματος για διαφθορά και ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» μέσω λογαριασμών σε φορολογικούς παραδείσους του εξωτερικού, στην υπόθεση «Panama Papers».

Η Ντάφνη Καρουάνα Γκαλίζια είχε καταγγείλει προσφάτως στο δημοφιλές μπλογκ της τον στενό κύκλο του Μουσκάτ, αλλά και αξιωματούχους του δικαστικού συστήματος και της αστυνομίας για διαφθορά, καθώς επίσης και τον αρχηγό του Εθνικιστικού Κόμματος.

Χτες, αστυνομικές πηγές στη Μάλτα ανακοίνωσαν ότι στη βομβιστική επίθεση κατά της δημοσιογράφου χρησιμοποιήθηκαν πλαστικά εκρηκτικά τύπου Semtex, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ