Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
«Κρατήστε ψηλά την κόκκινη σημαία σύντροφοι»

Δε θα μπορούσε να διατυπωθεί κατά καλύτερο τρόπο η εκτίμηση χιλιάδων εργαζόμενων ξένων τουριστών στην ενημέρωση που τους παρείχε η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ για την κατάσταση στα Βαλκάνια και τη Γιουγκοσλαβία και τον πραγματικό ρόλο του ΝΑΤΟ, των Αμερικανών και των Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών, απ' τα λόγια ενός Αγγλου παραθεριστή, ο οποίος αφού διάβασε την ανακοίνωση - επιστολή του Κόμματος προς τους τουρίστες, αντέδρασε με τα λόγια «Κρατήστε ψηλά την κόκκινη σημαία σύντροφοι»(!), απευθυνόμενος προς τους συντρόφους μας, που διακινούσαν εκείνη τη στιγμή στο αεροδρόμιο την προκήρυξη.

Αυτό το καλοκαίρι κάτω απ' το βάρος των εξελίξεων στη Βαλκανική και καθώς η φωτιά του πολέμου απλώνεται συνεχώς προς το Νότο και βρίσκεται έξω απ' τα σύνορα της χώρας μας, το ΚΚΕ ανέλαβε μ' επιστολή να πραγματοποιήσει μια πλατιά ενημέρωση στους χιλιάδες τουρίστες, απ' τις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, εξηγώντας τους ποια τα αίτια για την κατάσταση πολέμου που υπάρχει στα Βαλκάνια και τι πρέπει να κάνουμε.

Η προκήρυξη αυτή γραμμένη απ' τη μια στ' αγγλικά και απ' την άλλη στα γαλλικά, διανεμήθηκε στο νησί σε πάνω από 20.000 αντίτυπα στους αλλοδαπούς επισκέπτες του, παρέχοντας την εναλλακτική σωστή ενημέρωση, εμπλουτίζοντας παράλληλα την πολιτική τους σκέψη.

Το κύριο βάρος της καμπάνιας προσανατολίστηκε στο αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια των μαζικών αφίξεων και αναχωρήσεων των τουριστών με τις πτήσεις τσάρτερ. Παράλληλα, υπήρξαν και εξορμήσεις στα τουριστικά κέντρα Μόλυβος, Πλωμάρι, Ερεσσός, Καλλονή.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αλλοδαποί τουρίστες διάβασαν την προκήρυξη του ΚΚΕ. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που μέσα στις αίθουσες αναμονής του αεροδρομίου υπήρχε η αίσθηση ότι βρισκόμασταν σε αναγνωστήριο, καθώς όλοι οι τουρίστες σκυμμένοι πάνω στην προκήρυξη διάβαζαν και προσπαθούσαν να πληροφορηθούν γι' αυτά που τα ΜΜΕ της χώρας τους, επί μία τουλάχιστον δεκαετία, τους απέκρυπταν την πραγματικότητα.

Ηταν πράγματι αποκαλυπτική η ενημέρωση κι αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις πολλών τουριστών, οι οποίοι αφού είχαν διαβάσει την προκήρυξη πλησίαζαν προς τους διακινητές της προκήρυξης για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους και τις ευχαριστίες τους για την ενημέρωση.

Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που τουρίστες επιδείκνυαν κατά την αναχώρησή τους την προκήρυξη, που την είχαν διπλωμένη στην τσέπη τους και την οποία την είχαν παραλάβει πριν 15 μέρες.

Αυτή η προκήρυξη ήταν ένα κομμάτι απ' τα ενθύμια της χώρας μας, που κουβαλούσαν στις αποσκευές τους στο γυρισμό για την πατρίδα τους.

«Τώρα που πήραμε αυτή την πληροφόρηση απ' το Κόμμα σας, ξέρουμε τι θα κάνουμε όταν γυρίσουμε στον τόπο μας», αναφώνησε ένα νεαρό ζευγάρι Ολλανδών.

Αλλοι τουρίστες, που δεν είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν με πολλά λόγια τις σκέψεις τους, περιορίστηκαν στην αναφώνηση «ΚΑ-ΚΑ-Ε» (!!!) υψώνοντας στον αέρα τη γροθιά τους, υπογραμμίζοντας έτσι ότι η κομμουνιστική ιδεολογία ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας και αγγίζει τις καρδιές και τις σκέψεις εκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Ενα άλλο στοιχείο ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των ξένων για τις θέσεις του ΚΚΕ, ήταν ότι σε διάστημα 2 μηνών απ' τις χιλιάδες προκηρύξεις που διανεμήθηκαν, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αρνήθηκαν να πάρουν την προκήρυξη, ενώ άλλοι αποχαιρετούσαν τους διακινητές ανεμίζοντας μ' ευχαρίστηση την προκήρυξη σαν σημαία.

«Ηταν μια καμπάνια που καθημερινά μας τροφοδοτούσε μ' αναπάντεχες και ευχάριστες εκπλήξεις», δήλωσε σύντροφος που είχε επωμιστεί ιδιαίτερα το καθήκον ενημέρωσης της διεθνούς κοινής γνώμης για το Γιουγκοσλαβικό.

«Είναι μια πρωτοβουλία που προσδίδει στο Κόμμα διεθνές κύρος στις καρδιές και στις συνειδήσεις εκατομμυρίων εργαζομένων στον κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ