Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Καταδικάζει τη φασιστική επίθεση σε βάρος αφισοκολλητών

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του Πειραιά να απομονώσουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και το δηλητήριο που σπέρνουν απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, με αφορμή τη νέα εγκληματική επίθεση, προχτές, σε βάρος αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ. Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την φασιστική επίθεση της Χρυσής Αυγής σε βάρος μελών της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, οι οποίοι κολλούσαν αφίσες του σωματείου τους.

Η επίθεση αυτή, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός εκ των αφισοκολλητών, είναι συνέχεια των πρόσφατων δολοφονικών επιθέσεών τους σε βάρος των μεταναστών εργατών στον Ασπρόπυργο, στο Μενίδι, ενάντια στα στελέχη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, και άλλων εγκληματικών ενεργειών, όπως η δολοφονία του Π. Φύσσα.

Η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να δρα με τα τάγματα εφόδου σε διάφορες λαϊκές γειτονιές.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνες γιατί ανέχεται τα κρούσματα βίας και τρομοκρατίας από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, αλλά και για την καθυστέρηση της διαδικασίας της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι φασίστες και το δηλητήριο που σπέρνουν πρέπει να απομονωθούν από τους εργάτες σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε τα σωματεία, τους εργαζόμενους του Πειραιά, να καταδικάσουν τις δολοφονικές επιθέσεις της ΧΑ.

Να δυναμώσουμε την οργάνωση του αγώνα, την αλληλεγγύη της ταξικής πάλης ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, που γεννάει και εκτρέφει τους απογόνους του ναζισμού».

Σωματεία καταγγέλλουν τη φασιστική εγκληματική δράση

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το κύμα καταδίκης από φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος για τη δολοφονική επίθεση από τη φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής ενάντια σε μετανάστες εργάτες γης στην περιοχή του Ασπρόπυργου, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός από αυτούς. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών, το Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής, Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού, η Γραμματεία Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών Μακεδονίας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝ και το Εργατικό Κέντρο Σάμου. Επίσης η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας και οι Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι: Οικονομικού ΕΚΠΑ, Νομικής ΕΚΠΑ, Πανεπιστημίου Πειραιά, Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ, Οδοντιατρικής ΕΚΠΑ, Φυσικού ΕΚΠΑ, Μαθηματικού ΕΚΠΑ, Νέων Φοιτητικών Εστιών ΕΜΠ (ΝΦΕΕΜΠ), ΣΓΤΚΣ, ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά και ΑΣΠΑΙΤΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ