Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καθημερινές και πολύμορφες δραστηριότητες

Κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ξεδιπλώνουν πολύμορφες πρωτοβουλίες για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Συσκέψεις, ομιλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις, προβολές ταινιών περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό των Οργανώσεων. Πιο συγκεκριμένα:

Στην Αττική

Αύριο Σάββατο:

-- Στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Κυψέλης (Καλογερά 18), η ΚΟ Κυψέλης Αττικής καλεί σε σύσκεψη για την παρουσίαση της Διακήρυξης της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100χρονα της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης. Θα μιλήσει ο Χρήστος Μπάθας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

-- Στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Αμαρουσίου, η ΚΟ Αμαρουσίου καλεί σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΤΟ Βόρειου Τομέα της ΚΝΕ «100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη».

Την Κυριακή 15 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στην Ηλιούπολη, στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης (Μαρίνου Αντύπα & Σοφ. Βενιζέλου) η ΚΟ Ηλιούπολης καλεί σε εκδήλωση - βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Σύγχρονης Εποχής «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό». Θα μιλήσει ο Σπύρος Μπότσης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Στην Κεντρική Μακεδονία

Οι πρωτοβουλίες Οργανώσεων της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας θα κορυφωθούν με κεντρική εκδήλωση το Σάββατο 18 Νοέμβρη, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Αύριο Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών Πέλλας, εκδήλωση με θέμα «100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση: Ο καπιταλισμός είναι το χθες, ο σοσιαλισμός είναι το αύριο», με ομιλητή τον Σωτήρη Ζαριανόπουλο, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ.

Τη Δευτέρα 16 Οκτώβρη:

-- Στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο Ευόσμου, παρουσίαση του βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής «Πάσα Αγγελίνα», με ομιλητή τον Περικλή Παπαδόπουλο, μέλος του γραφείου της ΤΕ Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

-- Στις 7 μ.μ., στο κινηματοθέατρο «Αστρον», στη Μενεμένη, βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό» με ομιλήτρια την Στέλλα Καινουργιάκη, μέλος της Τ.Ε. Εμπορίου-Υπηρεσιών.

Σε άλλες πόλεις

Στο Ηράκλειο Κρήτης, την Τρίτη 17 Οκτώβρη, στις 5.30 μ.μ., στον κινηματογράφο «Βιτσέντζος Κορνάρος» (Μαλικούτη 18), βιβλιοπαρουσίαση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής», αφιερωμένες στην Οκτωβριανή Επανάσταση, από την Σόσα Φουντούλη, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ του ΚΚΕ αφιερωμένο στην Οκτωβριανή Επανάσταση

Στον Αγιο Κήρυκο, αύριο Σάββατο, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του παλιού δημαρχείου.

Στη Θάσο, σήμερα Παρασκευή, στις 6.30 μ.μ. στον «ΤΑΡΣΑΝΑ» (Σκάλα Ποταμιάς). Θα μιλήσει ο Βασίλης Καταπόδης, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό αφιέρωμα με τίτλο «Να αποτινάξεις τις αλυσίδες...».

Η ΤΕ Λέσβου καλεί σε εκδήλωση τη Δευτέρα 16 Οκτώβρη, στις 7.30 μ.μ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου (Κομνηνάκη 43), με θέμα «Αλήθειες και ψέματα για τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ