Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το τελευταίο «αντίο» στον σ. Θανάση Αγγελέτο

Παρουσία συντρόφων, συγγενών, συναδέλφων και φίλων του κηδεύτηκε χτες το πρωί στην Αμφισσα ο Θανάσης Αγγελέτος που «έφυγε» την Τετάρτη 11 Οκτώβρη, σε ηλικία 59 ετών.

Ο Θ. Αγγελέτος ήταν μέλος της ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας. Στην κηδεία, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, παρευρέθηκαν οι Κώστας Μπάτσικας, Κώστας Μπασδέκης και Γιάννης Τασιούλας. Για τη ζωή και τη μαχητική προσφορά του στο Κόμμα και το κίνημα μίλησαν ο Δρόσος Τσελές, Γραμματέας της ΤΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και ο Τρύφωνας Κούτρας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας.

Αποχαιρετώντας τον σ. Θανάση, ο Δρόσος Τσελές αναφέρθηκε στην προσφορά του στο Κόμμα και το κίνημα σημειώνοντας ότι ήταν από τους πρώτους στη Φωκίδα, που αμέσως μετά τη μεταπολίτευση οργανώθηκαν στις γραμμές της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, υπηρετώντας πιστά το Κόμμα από πολλές υπεύθυνες θέσεις, σαν Γραμματέας του ΝΣ Φωκίδας της ΚΝΕ, σαν Γραμματέας της ΚΟΒ Αμφισσας, σαν εργατικό στέλεχος. Στάθηκε, επίσης, στη συμβολή του από τη θέση του προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων και αργότερα του ΕΚ, στις μάχες που έδωσε για τα δικαιώματα των εργατών, των ανέργων, του λαού της περιοχής. Ο ομιλητής σημείωσε, επίσης, την αταλάντευτη υπεράσπιση από τον Θ. Αγγελέτο της μαρξιστικής ιδεολογίας και του επαναστατικού χαρακτήρα του Κόμματος, στα δύσκολα χρόνια της αντεπανάστασης και της προσπάθειας διάλυσης και μετάλλαξης του ΚΚΕ από τον οπορτουνισμό. «Εμεινες πιστός και αγωνιζόσουν για τα ανώτερα ιδανικά που υπηρετεί το ΚΚΕ, το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τίμησες μέχρι την τελευταία μέρα της ζωής σου αυτά τα ιδανικά με την ιδιότητα του μέλους του ΚΚΕ», κατέληξε ο Δρ. Τσελές.

Ο Τρ. Κούτρας, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε στην πρωτοπόρα δράση του στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο καθαρό μέτωπο που είχε πάντα στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που τον χαρακτήριζε μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δραστηριότητες στελεχών και υποψήφιων βουλευτών του ΚΚΕ (2015-09-15 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές (2015-01-20 00:00:00.0)
Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ μπροστά στις εκλογές (2015-01-18 00:00:00.0)
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (2014-05-11 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις (2005-02-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org