Παρασκευή 13 Οχτώβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Αλωνίζουν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί και επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ

«Χρυσή εποχή» για την υλοποίηση των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί η περίοδος διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση υλοποιεί τους στόχους της αστικής τάξης και των μονοπωλίων, για να εμπλακεί ακόμα πιο ενεργά και με αναβαθμισμένο ρόλο στους ανταγωνισμούς στην περιοχή. Αυτό η κυβέρνηση το αποκαλεί «στρατηγική αναβάθμιση» για να ξεγελάσει το λαό, να καλλιεργήσει φρούδες ελπίδες. Ο λαός μας να μην «τσιμπήσει» στα κάθε είδους ιδεολογήματα, με τα οποία και οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να τον κάνουν συνένοχο. Να απαντήσει με κατηγορηματικό τρόπο: «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών»! Οι ιμπεριαλιστές, οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί, δεν χάνουν την ευκαιρία και αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που τους δίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση παραβρέθηκε στην AUSA (έκθεση πολεμικού υλικού), που γίνεται στις ΗΠΑ. Στην έκθεση μίλησε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα, ο οποίος για μια ακόμη φορά δεν έχασε την ευκαιρία να τονίσει πόσο η Ελλάδα ενισχύει καθημερινά το ΝΑΤΟ, για να πραγματοποιεί στρατιωτικές αποστολές.

***

Ακόμη, κάλεσε το ακροατήριο, εμπόρους όπλων και κυβερνητικές αποστολές χωρών από όλο τον κόσμο, να θυμούνται ότι η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες που ανταποκρίνεται τακτικά στις δεσμεύσεις που έχει στον τομέα άμυνας του ΝΑΤΟ και λόγω της στρατηγικής της θέσης. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα του ΝΑΤΟ που το 2016 δαπάνησε το 2,4% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος για στρατιωτικές δαπάνες, τη στιγμή που ο λαός στενάζει από την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, τη φοροκαταιγίδα, την ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Και όλα αυτά, τη στιγμή που η Ελλάδα συμμετέχει σε 12 ΝΑΤΟικές αποστολές εκτός συνόρων, όπως στο Κόσσοβο, στο Λίβανο, στη Λιβύη, στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη κ.α. Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του Αμερικανού πρέσβη και σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες με στρατιωτικό περιεχόμενο, αμερικανικό κλιμάκιο περιδιαβαίνει τις αεροπορικές βάσεις της Λάρισας και της Ανδραβίδας, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την εγκατάσταση τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών UAV Drones, άσχετα με την υπεράσπιση της άμυνας της Ελλάδας.

***

Την ίδια στιγμή που ο Αμερικανός πρεσβευτής εκθειάζει τις «αρετές» της Ελλάδας σε σχέση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ, τη χώρα μας επισκέφθηκε ο διευθυντής του Γραφείου Τυποποίησης του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επίσκεψη του ΝΑΤΟικού αξιωματούχου είχε στόχο τον έλεγχο της πορείας υλοποίησης των κατευθύνσεων για τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την εφαρμογή τους στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις. Ο δεύτερος άξονας του ελέγχου ήταν να εξεταστεί κατά πόσον εφαρμόζονται τα ΝΑΤΟικά πρότυπα στις ασκήσεις και τις αξιολογήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακόμη, η επίσκεψη αποσκοπούσε στο να εξετάσει τις ελληνικές πρωτοβουλίες σχετικά με την εκπαίδευση των στρατιωτικών, πάντα στο πλαίσιο της τυποποίησης και των σχεδίων που επιβάλλει το ΝΑΤΟ. Είναι ολοφάνερο ότι το ΝΑΤΟ επιθεωρεί την υλοποίηση των αποφάσεών του σχετικά με τον προσανατολισμό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην υπεράσπιση των σχεδιασμών και επιθέσεών του. Ολα αυτά είναι ενταγμένα στη στρατηγική του ΝΑΤΟ για την «έξυπνη άμυνα» και λειτουργικότητα, που στηρίζεται σε νέα, υψηλής τεχνολογίας οπλικά συστήματα, για γρήγορη στρατιωτική επέμβαση, όπου χρειαστεί, μέσω της λεγόμενης «κοινής τοποθέτησης και κοινής χρήσης στρατιωτικών μέσων».

***

Το περιεχόμενο της επίσκεψης έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες και τις διαφωνίες που κατ' επανάληψη έχει εκφράσει το ΚΚΕ σχετικά με τον προσανατολισμό και τη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, που υπηρετούν τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας μας. Επίσης, δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής η συμμετοχή της κυβέρνησης σε σύνοδο στο Κουβέιτ με θέμα: «Πλωτές περιπολίες ανοιχτής θάλασσας στη Μέση Ανατολή 2017». Η σύνοδος αυτή διοργανώνεται από την εταιρεία «Defence IQ», που αναπτύσσει δραστηριότητα σε θέματα ασφάλειας. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για τη συμμετοχή και την εμπλοκή σε σχεδιασμούς απέναντι στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Η κατάσταση στη Συρία κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο και οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσίας, Τουρκίας, Κίνας. Θυμίζουμε ότι ελληνικό πολεμικό πλοίο για χρόνια συμμετείχε σε στρατιωτικές αποστολές στο Κέρας της Αφρικής και τον Ινδικό Ωκεανό. Αποστολές που εξακολουθούν να είναι σε δράση και η Ελλάδα συμμετέχει σε επιτελικό επίπεδο. Η συμμετοχή της πατρίδας μας σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές αποστολές έρχεται σε αντίθεση με τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας, που τίποτε δεν έχει να χωρίσει με τους άλλους λαούς. Αντίθετα, ο λαός χρυσοπληρώνει αυτές τις επικίνδυνες αποστολές, που δεν έχουν καμιά σχέση με την άμυνα της πατρίδας μας και την υπεράσπιση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

***

Το ΚΚΕ πιστεύει ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα αυτοί που προέρχονται από φτωχές εργατικές και αγροτικές οικογένειες, αλλά και τα στρατευμένα παιδιά του λαού, έχουν υποχρέωση, απέναντι στη διαρκώς κλιμακούμενη ένταση στην περιοχή, να αντιδράσουν. Να αντιταχθούν στις αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκουν τις Ενοπλες Δυνάμεις και συνολικότερα το λαό στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο πλαίσιο της λεγόμενης γεωστρατηγικής αναβάθμισης. Καμιά εμπλοκή λοιπόν και καμιά συμμετοχή στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς. Επιβάλλεται να μη μείνουν απαθείς. Τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις τους δεν σταματούν στην πύλη του στρατοπέδου. Τα συμφέροντά τους είναι κοινά με αυτά των οικογενειών τους, συνολικότερα του λαού και όχι με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του κεφαλαίου, που προωθεί η κυβέρνηση προς όφελος της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της κερδοφορίας των καπιταλιστών. Καλούμε τη φτωχολογιά της Ελλάδας και ιδιαίτερα αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ότι κάτι «θα κάνει», να γυρίσουν την πλάτη στην κυβέρνηση. Να συμπορευτούν τώρα με το ΚΚΕ. Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής και υποχωρήσεων.


Λ. Α.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ