Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων

Από τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκαν στην Ανθήλη
Από τις εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκαν στην Ανθήλη
Η ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος, η συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα και η ανάγκη ενίσχυσης της διαπάλης με τις δυνάμεις που εκφράζουν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών, ως προϋποθέσεις για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς, τονίστηκαν κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/9 στην Ανθήλη με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων Ανθήλης - Λαμίας, Μακρακώμης, Στυλίδας - Εχιναίων, Πελασγίας και του νεοσύστατου Αγροτικού Συλλόγου Δομοκού.

Την εισήγηση έκανε ο Χρήστος Πάσουλας, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Μακρακώμης, υπογραμμίζοντας τη σφοδρή επίθεση που δέχεται η μικρομεσαία αγροτιά από κυβερνήσεις και ΕΕ, όπως και την αναγκαιότητα ίδρυσης Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ως μόνο τρόπο απόκρουσης της επίθεσης αυτής. Υπογράμμισε ακόμη τη σημασία ενίσχυσης της συμμαχίας με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα, καθώς και τη σημασία της διαπάλης με τις δυνάμεις των μεγαλοαγροτών στο κίνημα.

Στηλιτεύτηκαν όλες εκείνες οι στρατηγικές και πολιτικές που διαμορφώνονται με τη συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων στην ΕΕ, οι πολιτικές που υψώνουν τείχη στους μικρομεσαίους αγρότες ώστε να τους οδηγήσουν μια ώρα αρχύτερα στην εγκατάλειψη της γης και της παραγωγής, στη συγκέντρωσή τους σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, το αγροτικό οδικό δίκτυο είναι ασυντήρητο και επικίνδυνο, τα αρδευτικά δίκτυα απαρχαιωμένα, τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα ανύπαρκτα. Ο Χρ. Πάσουλας αναφέρθηκε επίσης στο νέο Ασφαλιστικό και τη φοροεπιδρομή που πλήττει και τους αγρότες, στην αντιλαϊκή πολιτική που βάζει στο στόχαστρο συνολικά τους εργαζόμενους και το λαό.

Πλούσια συζήτηση για τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις των μικρομεσαίων αγροτών

Στο συνέδριο μίλησαν επίσης αρκετοί αντιπρόσωποι, όπως ο Γιάννης Μαρούλης από τον Αγροτικό Σύλλογο Πελασγίας, που αναφέρθηκε στις χαμηλές τιμές παραγωγού σε ελιά και ελαιόλαδο, ο Κώστας Ζαρκαδούλας, από τον Αγροτικό Σύλλογο Στυλίδας, που μίλησε για την ελλειπή δακοκτονία, ο Γιάννη Παπαδογιάννης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Δομοκού, ο οποίος ανέδειξε το πρόβλημα των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, η Βάσω Παπαλέξη από τον Αγροτικό Σύλλογο Πελασγίας, που τόνισε την ανάγκη να μπει η γυναίκα αγρότισσα στον αγώνα και ο Θανάσης Καϊδατζής, ο οποίος υπογράμμισε το στόχο για μαζικότερη συμμετοχή των γυναικών στα όργανα του αγροτικού κινήματος.

Στο συνέδριο παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Μπούτας, εκπροσωπώντας την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Στο χαιρετισμό του κάλεσε τους αγρότες που συμμετείχαν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την προσπάθεια που ξεκίνησε με τη σύσταση της Ομοσπονδίας για την ανασύνταξη του αγροτικού κινήματος στο νομό Φθιώτιδας, αλλά και πανελλαδικά.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας Αλέξης Αλεξόπουλος και ο πρόεδρος της Ενωσης Συνταξιούχων OAEE Φθιώτιδας Γιαν. Παπαδημητρίου. Στο συνέδριο παραβρέθηκαν ακόμα εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ και Δημοσίου, καθώς και της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας.

Η διαδικασία έκλεισε με την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζική κινητοποίηση για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Στυλίδας(2022-09-30 00:00:00.0)
Στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα(2017-01-19 00:00:00.0)
Την Κυριακή η συγκέντρωση στο Κιλελέρ(2015-03-11 00:00:00.0)
Πρώτη κινητοποίηση και συνεχίζουν(2015-03-06 00:00:00.0)
Παρατάσσουν τα τρακτέρ(2010-01-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ