Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Πληρώνονται συμβασιούχοι μετά από κινητοποιήσεις

Την πληρωμή 202 συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους της Λάρισας, που παρέμεναν απλήρωτοι για 2,5 μήνες, είχαν ως αποτέλεσμα οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις γι' αυτό το ζήτημα που οργάνωσε το προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας.

Χτες, κατά τη συνέλευση των εργαζομένων, η οποία έγινε στο δημαρχείο Λάρισας στη διάρκεια στάσης εργασίας που είχε κηρύξει ο Σύλλογος, η δημοτική αρχή ανακοίνωσε ότι το πρόβλημα με τον επίτροπο ξεπεράστηκε και θα πληρωθούν άμεσα 202 συμβασιούχοι.

Δεν θα πληρωθούν, όμως, οι υπόλοιποι 27 συμβασιούχοι, με το πρόσχημα ότι δεν εργάζονται σε «ανταποδοτικές υπηρεσίες». Η απόφαση αυτή προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, που έδωσε διορία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για να πληρωθούν τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους, ανακοινώνοντας, ταυτόχρονα, ότι για εκείνη τη μέρα κηρύσσει στάση εργασίας (11 π.μ. - 1.30 μ.μ.), ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέλευση των εργαζομένων στο δημαρχείο Λάρισας.

Δίκη συνδικαλιστών στους ΟΤΑ

Σήμερα αναμένεται να γίνει η δίκη των 35 μελών του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΑ, όπως ήταν συγκροτημένο το 2011. Αιτία για τη δίωξη των συνδικαλιστών, μεταξύ των οποίων και 7 στελεχών του ΠΑΜΕ, ήταν η πολυήμερη απεργία του κλάδου τον Οκτώβρη του 2011. Κυβέρνηση και αστική Δικαιοσύνη είχαν τότε επικαλεστεί προσχηματικά την προάσπιση της δημόσιας υγείας και τη ρύπανση, εξαιτίας της μη αποκομιδής των σκουπιδιών. Η συγκεκριμένη δίκη έχει αναβληθεί μέχρι τώρα εφτά φορές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ