Παρασκευή 29 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΜΕ
Πρωτοβουλίες κόντρα στο «μακρύ χέρι» της εργοδοσίας στο συνδικαλιστικό κίνημα

Τις απαράδεκτες διαδικασίες με τις οποίες διεξάγονται οι αρχαιρεσίες του «σωματείου» - μηχανισμού της εργοδοσίας με τον τίτλο «Ενωση Υπαλλήλων Εμπορίου Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ Αθηνών», συνεχίζουν να αποκαλύπτουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ και εκλεγμένων συνδικαλιστών στη ΓΣΕΕ, στο ΕΚΑ και την ΟΙΥΕ πραγματοποίησαν χτες και προχτές συναντήσεις - παρεμβάσεις στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και στην Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αναδειχθούν οι εργοδοτικές αθλιότητες και οι απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθούνται. Στις συναντήσεις παρουσιάστηκαν και δόθηκαν στοιχεία για τις διάτρητες και άθλιες διαδικασίες, με βάση τις οποίες διεξάγονται οι αρχαιρεσίες, καθώς και οι σημαντικές ευθύνες των δικηγόρων που έχουν ρόλο δικαστικού αντιπροσώπου, αλλά και των δικαστών.

Το ΠΑΜΕ έχει καταγγείλει στα σωματεία και στους εργαζόμενους πως οι αρχαιρεσίες που διεξάγονται από τις 18 Σεπτέμβρη, και μάλιστα έχουν πάρει παράταση και θα συνεχιστούν και την επόμενη βδομάδα, οργανώνονται από την ίδια την εργοδοσία. Διευθυντικά στελέχη των μεγάλων επιχειρήσεων συμμετέχουν στο εργοδοτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα εκβιάζουν καθημερινά τους εργαζόμενους με απαράδεκτες μεθόδους για να συμμετάσχουν σε αυτήν την άθλια διαδικασία.

«Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν θέση απέναντι στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ελέγξει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι ζήτημα που πρώτα και κύρια αφορά τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Ηδη δεκάδες οργανώσεις έχουν καταγγείλει τις αθλιότητες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στις συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες προστίθενται το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΝΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Σωματείο Εργαζομένων στην «PRAKTIKER HELLAS», ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καθώς και πέντε συνδικάτα του Ηρακλείου με κοινή ανακοίνωσή τους (Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εκπαιδευτικών στην Ιδιωτική Εκπαίδευση και Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ