Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε επαγρύπνηση καλεί το λαό το ΚΚΕ

Σε ανακοίνωση για το Φόρουμ που έγινε στην Αλεξανδρούπολη στις 7 Σεπτέμβρη, η Τομεακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ σημείωνε ότι το έντονο ενδιαφέρον μονοπωλιακών ομίλων και ιμπεριαλιστικών κέντρων στην περιοχή «επιβεβαιώνει το βάθεμα των ανταγωνισμών για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για τον έλεγχο των πηγών και των δρόμων μεταφοράς της Ενέργειας.

(...) Πίσω από τις πομπώδεις δηλώσεις, ο ενεργειακός κόμβος που δημιουργείται στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική της θέση, μοιάζει με πυριτιδαποθήκη η οποία συνεχώς γεμίζει. Μια μόνο σπίθα αρκεί για να γίνει ανάφλεξη. Η συζήτηση περί εναλλακτικής πύλης εισόδου του φυσικού αερίου δυναμιτίζει και άλλο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα.

Οι στόχοι της ελληνικής αστικής τάξης για γεωστρατηγική αναβάθμισή της στην περιοχή, η ανάδειξη της χώρας σε βασικό πυλώνα του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, κρύβουν κινδύνους για το λαό και τους λαούς της περιοχής. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει να δέχεται τα συχαρίκια από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για το ρόλο της στη στήριξη των πολεμικών τους σχεδίων, γίνεται ακόμα πιο αναγκαίο ο λαός να βάλει τη δική του σφραγίδα ενάντια στις ανησυχητικές εξελίξεις.

Στις σημερινές συνθήκες, είναι απαραίτητο να δυναμώσει η εργατική - λαϊκή πάλη ενάντια στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια, στα σενάρια αλλαγής συνόρων, σε κάθε εμπλοκή της χώρας σε αυτά τα σχέδια. Η εργατική τάξη, ο λαός πρέπει να βάλουν μπροστά το δικό τους σχέδιο, για τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες, σε σύγκρουση με τους στόχους του κεφαλαίου».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ