Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Περιοδεία του ΚΚΕ σε Φρεαττύδα και Πειραϊκή

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ με κατοίκους της περιοχής
Το κλιμάκιο του ΚΚΕ με κατοίκους της περιοχής
Περιοδεία στη Φρεαττύδα και την Πειραϊκή πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο της ΤΟ Πειραιά με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτική σύμβουλο στο δήμο Πειραιά, εκλεγμένη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στο κλιμάκιο του Κόμματος συμμετείχαν ο Ηλίας Σαλπέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, και ο σύμβουλος του Α' Διαμερίσματος Πειραιά, Στέλιος Σπηλιόπουλος, εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ηταν η πέμπτη μέρα που κλιμάκιο του ΚΚΕ πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή και μίλησε με κατοίκους για την οικολογική καταστροφή που προκλήθηκε στη θάλασσα και την ακτή, ενημερώνοντάς τους για τις θέσεις του Κόμματος και την ανάγκη λήψης μέτρων για την απορρύπανση της περιοχής, αλλά και τη διερεύνηση των πραγματικών αιτιών του ναυαγίου.

«Υπάρχουν υπολείμματα σε αρκετά σημεία της, ενώ τα βράχια της ακτογραμμής είναι μαύρα από την πίσσα στα σημεία όπου ξεβράστηκε η πετρελαιοκηλίδα. Εδώ, πριν από το μεσημέρι έρχονταν πολλοί Πειραιώτες για μπάνιο. Σήμερα ήρθαν 3-4 και βούτηξαν οι δυο σε κάποια σημεία της ακτής που έδειχναν καθαρά. Κανείς δεν πάτησε το πόδι του», λέει κάτοικος της περιοχής και προσθέτει: «Μένω στην Καλλίπολη, περίπου 200 μέτρα από την ακτή. Η μυρωδιά από τη ρύπανση είχε φτάσει μέχρι εκεί τις πρώτες μέρες».

Προχωρώντας στην ακτή Θεμιστοκλέους, το κλιμάκιο του ΚΚΕ μοίραζε στους πολίτες το κείμενο της Ερώτησης που έχει καταθέσει στη Βουλή το Κόμμα και στην οποία επισημαίνονται οι ευθύνες της κυβέρνησης. Πιο κάτω στην παραλία Τερψιθέα, η παραλία που κάθε μέρα συγκεντρώνει εκατοντάδες άτομα είναι άδεια. Σε αυτήν έχουν γίνει εργασίες απορρύπανσης, αλλά ακόμα η παραλία μυρίζει πετρέλαιο. Στα περισσότερα σημεία της τα βότσαλά της είναι μαύρα από την πίσσα. Οπως μας λέει η μοναδική λουόμενη, οι κάτοικοι «έρχονται, βλέπουν και φεύγουν. Ούτε κι εγώ έκανα μπάνιο. Ηρθα μόνο για τον ήλιο».

«Ηρθα στο μαγαζί νομίζοντας ότι έπιασε φωτιά. Τόσο έντονη ήταν η μυρωδιά από τη ρύπανση», μας λέει καταστηματάρχης. «Θα δουλεύαμε μέχρι τις 20 Οκτώβρη, αλλά, πλέον, δεν πατά το πόδι του κανείς. Αρχίζουμε και μαζεύουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ