Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
Λαϊκά φροντιστήρια και μαθήματα αλληλεγγύης

Αρχίζουν τη λειτουργία τους σε Εορδαία Κοζάνης και Αργολίδα

Αύριο Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα, ξεκινά η λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Εορδαίας Κοζάνης. Η δράση του συνεχίζεται φέτος για πέμπτη χρονιά, παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι και οικονομικά εξαθλιωμένοι.

Την Παρασκευή, καλούνται γονείς και μαθητές να συγκεντρωθούν στα γραφεία των Σωματείων Β. Σοφίας 32 (1ος όροφος), στις 6.30 μ.μ., προκειμένου να ενημερωθούν για τα μαθήματα και τα τμήματα.

Τα ταξικά σωματεία της περιοχής και ο Σύλλογος Γυναικών Πτολεμαΐδας (ΟΓΕ) έχουν μπει μπροστά στην οργάνωση αυτής της δραστηριότητας και προσφέρουν Μαθήματα Αλληλεγγύης, συμβάλλοντας στην ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής, που όχι μόνο συρρικνώνει το λαϊκό εισόδημα, αλλά υποβαθμίζει και εμπορευματοποιεί το δημόσιο σχολείο. Οπως σημειώνεται, «τα μαθήματα έχουν διπλή έννοια: Από τη μια την ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη την αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όλων όσα ανήκουν στον κόσμο της δουλειάς, μεταξύ αυτών και μιας πραγματικής σύγχρονης δημόσιας δωρεάν Παιδείας για όλα τα παιδιά του λαού».

Αντίστοιχη δραστηριότητα αναπτύσσεται και στο νομό Αργολίδας από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών του νομού, που σε σχετική ανακοίνωσή του σημειώνει: «Λαμβάνοντας υπόψη την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση των εργαζομένων, του λαού, από την εφαρμογή παλιότερων και νέων σκληρών μέτρων των εκάστοτε κυβερνήσεων, το Συνδικάτο συνεχίζει για 3η χρονιά τη λειτουργία δωρεάν φροντιστηρίων για τα παιδιά όλων των λαϊκών οικογενειών. Εκφράζουμε και με αυτόν τον τρόπο την ταξική μας αλληλεγγύη, αφού η βάρβαρη πολιτική όλων των κυβερνήσεων, και της σημερινής των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, φτιάχνουν ένα σχολείο βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και αναχρονιστικό».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες και εγγραφές στα τηλέφωνα 6974302736 και 6975797716.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org