Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ανοίγει σήμερα τις πύλες του στη Θεσσαλονίκη

Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η μεγάλη κόκκινη νεανική πολιτεία που στήθηκε στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» για να φιλοξενήσει τις τριήμερες (14, 15 και 16/9) εκδηλώσεις του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα κορυφωθούν το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση στις 9.30 μ.μ., με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Στο τριήμερο των εκδηλώσεων, στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ (Κεντρική, Λαϊκή, Μαθητική) θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα και μεγάλες συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες, ερασιτεχνικά νεανικά συγκροτήματα κ.ά. Οι εκδηλώσεις στις τρεις σκηνές θα ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Και τις τρεις μέρες, στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μεγάλη έκθεση με θέμα «100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση», για την οποία έχουν προγραμματιστεί οργανωμένες ξεναγήσεις.

Στο πρόγραμμα του τριημέρου ξεχωρίζει η συζήτηση που γίνεται σήμερα Πέμπτη, στις 8.30 μ.μ., για τα 100 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, με τίτλο «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας. Το ξέσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης μέσα στις συνθήκες του Α' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Επίσης, στο Εργατικό Στέκι και τις τρεις μέρες θα λειτουργεί έκθεση με τίτλο «Αλήθειες και Ψέματα για το Σοσιαλισμό».

Στο περίπτερο ΑΕΙ - ΤΕΙ θα υπάρχει μόνιμη έκθεση με θέμα «Τι σήμαινε να σπουδάζεις στην ΕΣΣΔ», όπως επίσης και χώρος όπου θα προβάλλονται ερευνητικές εργασίες των ΟΒ της ΚΝΕ που θα αφορούν την καινοτομία, το σύστημα Υγείας στο σοσιαλισμό, τη συμβολή του σοσιαλισμού στην ανάπτυξη και εξέλιξη των φυσικών επιστημών κ.ά.

Το πρόγραμμα στο Μαθητικό Στέκι σήμερα περιλαμβάνει το παιχνίδι «Ο τροχός της ιστορίας, 100 χρόνια από τον Κόκκινο Οκτώβρη» και αντιπολεμικό μουσικοαφηγηματικό αφιέρωμα από μαθητές.

Την τιμητική τους θα έχουν και φέτος οι μικροί φίλοι του Φεστιβάλ, καθώς θα λειτουργούν δύο χώροι με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στις ηλικίες τους, όπου το πρόγραμμα θα ξεκινά από τις 7 μ.μ. Στο Μικρόκοσμο θα υπάρχουν «γωνιές» αθλητισμού, τέχνης, επιστήμης και ιστορίας με πολλές δράσεις. Στον Παιδότοπο σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει: «Τα παιδιά γίνονται μικροί ηθοποιοί», μαθαίνουν παίζοντας μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι. Το πρόγραμμα της πρώτης μέρας κλείνει με ομαδικό παιχνίδι και πάρτι ζούμπα.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Κώστας Ιωσηφίδης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, σημείωσε: «Πιστοί και φέτος στο ραντεβού μας, είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε για ακόμη μια χρονιά χιλιάδες νέους και ανθρώπους όλων των ηλικιών στο Φεστιβάλ μας! Και το φετινό Φεστιβάλ "χτίζεται" με "υλικά" το μεράκι, τη συλλογικότητα, τη συντροφικότητα! Με "έμπνευση" τις ελπίδες, τα όνειρα, τις ανάγκες μας!».

Το σημερινό πρόγραμμα στις τρεις σκηνές του Φεστιβάλ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Συναυλίες με τους Σελάνικ, Νίκο Κατσίκα και μεγάλη συναυλία με την Νατάσσα Μποφίλιου.

ΛΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ: Επίδειξη από χορευτικό, μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους Παλιούς Διαβάτες και Ρεμπέτικο γλέντι με την Κατερίνα Τσιρίδου.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ: Στις 8.30 μ.μ., συζήτηση με θέμα «Ανατρέπουμε το παλιό, η εποχή των σοσιαλιστικών επαναστάσεων είναι μπροστά μας. Το ξέσπασμα της μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης μέσα στις συνθήκες του Α' Παγκοσμίου ιμπεριαλιστικού Πολέμου», με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακολουθεί μουσικό πρόγραμμα με συναυλία από τους Γιώργο Αετόπουλο, Γιάννη Μήτση και En Cardia.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ