Πέμπτη 14 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Παλεύουμε για τις ανάγκες μας! Τα ψίχουλα δεν μας κάνουν!

Σχόλιο για τη δήλωση της κυβέρνησης ότι «θα δώσει 20.000 ευρώ σε κάθε τμήμα»

«

Τρύπα στο νερό» χαρακτηρίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών την εξαγγελία της κυβέρνησης για χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με 20.000 ευρώ ανά τμήμα, διεκδικώντας αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών.

Οπως σημειώνει αναλυτικά το ΜΑΣ: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προκαλεί τους φοιτητές και τις οικογένειές τους για μία ακόμη φορά! Μέσω πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, ισχυρίζεται ότι θα συμβάλει και στον τομέα της Παιδείας, δίνοντας 20.000 ευρώ ανά τμήμα μέσω δανείου από την ΕΚΤ.

Με τέτοιες κινήσεις η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει για τη "δίκαιη ανάπτυξη", να φιμώσει όποιον αντιδρά στην πολιτική της, που τσακίζει το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή.

Οι φοιτητές και σπουδαστές έχουμε πείρα. Απαντάμε λοιπόν στην κυβέρνηση: Τα 20.000 ευρώ ανά ίδρυμα ισοδυναμούν με μια τρύπα στο νερό! Δε φτάνουν ούτε για "μερεμέτια" στις σχολές, πόσο μάλλον να καλύψουν τις ανάγκες μας ή και να προσεγγίσουν τους προϋπολογισμούς, που με τα μνημόνια αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων έχουν πετσοκοπεί!

Τα συγκεκριμένα λεφτά, μάλιστα, προέρχονται μέσω δανείου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Γεγονός που σημαίνει ότι ουσιαστικά είναι λεφτά που θα τα πληρώσουμε εμείς και οι οικογένειές μας μέσω των φόρων, ενώ περιλαμβάνουν τόκους και ακόμα πιο πιεστικούς όρους στην οικονομική λειτουργία των σχολών μας. Οι μόνοι κερδισμένοι, για μια ακόμα φορά, είναι οι μεγαλοεργολαβίες που θα αναλάβουν τα "όποια έργα", που πάλι θα κάνουν "πάρτι".

Η "δίκαιη ανάπτυξη" της κυβέρνησης είναι άδικη για εμάς και τις οικογένειές μας!

Οι φοιτητές και σπουδαστές παλεύουμε για τις ανάγκες μας! Τα ψίχουλα δεν μας κάνουν!

Διεκδικούμε αύξηση της χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών μας, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες μας σε σύγχρονο εργαστηριακό εξοπλισμό, προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, συντήρηση και κατασκευή εστιών με ευθύνη του κράτους», σημειώνει το ΜΑΣ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org