Τετάρτη 13 Σεπτέμβρη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
43ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Διεκδικούν λύση για τη σίτιση και στέγαση αναπληρωτών

Με παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών συνεχίστηκαν χτες οι παρεμβάσεις για τη διεκδίκηση λύσης στο ζήτημα της στέγασης και σίτισης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που τοποθετήθηκαν μακριά από τα σπίτια τους.

Αφορμή αποτέλεσε η κατάσταση που αντιμετώπισαν αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν στις Κυκλάδες και ειδικότερα σε σχολεία της Σαντορίνης, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν ενοίκια που στα διαθέσιμα σπίτια φτάνουν έως 750 ευρώ (για σπίτια 25 - 45 τ.μ.) και αναγκάστηκαν να μένουν σε κάμπινγκ, στα αυτοκίνητα ή σε ξενοδοχεία στοιβαγμένοι δυο και τρεις μαζί, πληρώνοντας έως και 100 ευρώ τη μέρα μέχρι να βρουν μόνιμη κατοικία.

Τα παραπάνω έφεραν με επιτακτικό τρόπο στην επιφάνεια τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί, αφού μετά από τους καλοκαιρινούς μήνες ανεργίας καλούνται να πληρώσουν ποσά που δεν έχουν για τη στέγασή τους στην περιοχή τοποθέτησής τους. Με τη χτεσινή κινητοποίηση στο υπουργείο Εσωτερικών, εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σεφέρης», της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών - Ωρομισθίων, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών» στα ΔΣ της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, απαίτησαν να πάρει η κυβέρνηση συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα (π.χ. έκτακτη κρατική οικονομική επιχορήγηση των ΟΤΑ).

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, κατά τη συνάντησή τους, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κ. Πουλάκης, ανέφερε πως με δεδομένο το νόμο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους ΟΤΑ που δίνει τη δυνατότητα στους δήμους για υπό προϋποθέσεις παροχή στέγασης και σίτισης σε δημόσιους λειτουργούς, είναι ευθύνη των δήμων να αξιοποιήσουν τις ρυθμίσεις με ίδια έσοδα και κατάλληλη επιλογή των προτεραιοτήτων σε έργα. Αποποιήθηκε των κυβερνητικών ευθυνών και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό και στη συνέχεια να επικοινωνήσει με τους δημάρχους.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών και η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων δηλώνουν ότι συνεχίζουν και κλιμακώνουν τον αγώνα, με σταθμό τη μέρα πανελλαδικής δράσης για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και τα δικαιώματα των αναπληρωτών στις 29 Σεπτέμβρη, με κινητοποιήσεις στο υπουργείο Παιδείας και τις κατά τόπους Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

  • Με αιχμή τα αιτήματα να εγκριθούν όλα τα τμήματα στα ΕΠΑΛ, να μη γίνουν συμπτύξεις τμημάτων και ζητήματα που αφορούν τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου πραγματοποιούν αύριο Πέμπτη, στις 2 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ