Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νέος «κόφτης» σε προνοιακές και αναπηρικές παροχές

Μειώσεις ή και κατάργηση επιδομάτων προβλέπονται από Σεπτέμβρη, με «ομπρέλα» το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» που αποτελεί εργαλείο διαχείρισης της ακραίας φτώχειας

  • Σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων για αλλαγές στο σύστημα των προνοιακών και αναπηρικών παροχών που έχουν απομείνει, με αναδιάταξη ακόμα και αυτών των ελάχιστων πόρων, θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο μήνα, με στόχο να ολοκληρωθούν στα μέσα του 2018, όπως προβλέπει η συμφωνία κυβέρνησης - κουαρτέτου.
  • Βασικό «εργαλείο» για τις νέες μειώσεις και περικοπές αποτελεί το «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ), η χρηματοδότηση του οποίου γίνεται από το πετσόκομμα άλλων κοινωνικών δαπανών. Ηδη έχει αντικαταστήσει μια σειρά από επιδόματα, όπως σε ανέργους, σε νοικοκυριά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας κ.ά.
  • Οι συρρικνώσεις και καταργήσεις επιδομάτων, όπως και η αναδιάταξη των προνοιακών παροχών, προωθούνται με βάση την Εκθεση που έχει συντάξει η Παγκόσμια Τράπεζα από το 2016, η οποία προαναγγέλλει σφοδρή επίθεση και στις παροχές αναπηρίας.

ΣΕΛ.  5

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org