Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΓΡΑΜΜΟΥ
Ολα έτοιμα για τα εγκαίνια του Μουσείου - Μνημείου του ΔΣΕ

Αύριο, Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 11 π.μ.

Και οι τελευταίες πινελιές έχουν μπει πλέον
Και οι τελευταίες πινελιές έχουν μπει πλέον
Ενα χρέος εκπληρώνεται αύριο, Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 11 π.μ., με τα εγκαίνια που πραγματοποιεί η ΚΕ του ΚΚΕ στο Μουσείο - Μνημείο του ΔΣΕ στο χωριό Θεοτόκος στο Γράμμο. Στα εγκαίνια θα παρευρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως σημειώνεται, εξάλλου, στο κάλεσμα της ΚΕ του ΚΚΕ: «Οφείλουμε στις γενιές που έρχονται τη γνώση πως οι χιλιάδες μαχητές του ΔΣΕ που έπεσαν στη μάχη, έδωσαν τη ζωή τους για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες σ' αυτόν τον τόπο. Και είναι στοιχείο περηφάνιας για τους κατοίκους αυτής της περιοχής το γεγονός ότι ακριβώς εδώ, τα ένοπλα τμήματα του λαού μας, πλάι πλάι με την ασίγαστη δουλειά των κατοίκων, έδωσαν τα πρώτα δείγματα μιας εξουσίας που πήγαζε πράγματι από το λαό».

Στο χώρο, που βρέθηκε όταν τα παιδιά του αείμνηστου σ. Χρήστου Ζούνη, αντάρτη του ΔΣΕ, δώρισαν, στη μνήμη του πατέρα τους, την κατοικία του με το κτήμα στο ΚΚΕ, με την ακούραστη εθελοντική δουλειά συντρόφων και φίλων, όλα είναι έτοιμα για να υποδεχτούν τους εκατοντάδες που αναμένεται να παρευρεθούν στη σημαντική αυτή στιγμή.

Οι καθημερινές εξορμήσεις στα γύρω χωριά με το κάλεσμα της ΚΕ του Κόμματος αποτυπώνουν το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Αλλωστε, τα πάνω από 400 ονόματα, ταξινομημένα ανά χωριό, που βρίσκονται αναρτημένα στις πλάκες που περιβάλλουν το Μνημείο, δείχνουν τους δεσμούς αίματος με το Κόμμα, την προσφορά των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, που συμμετείχαν και στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τον δίκαιο και ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ.


Από τις εργασίες για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου
Από τις εργασίες για τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ