Κυριακή 13 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η δήθεν ευαισθησία της ΕΕ χυδαίο πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε δήλωσή της, σχετικά με την έκθεση που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Η έκθεση στο όνομα της αποτροπής εγκλημάτων καλεί την ΕΕ να ενισχύσει την "Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας", τις προληπτικές αποστολές επεμβάσεων, στρατιωτικών και μη, σε όλο τον πλανήτη και όλες τις χώρες να αναγνωρίσουν το ιμπεριαλιστικό κατασκεύασμα του "Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου".

Στο πλαίσιο των οξυμένων ανταγωνισμών με Ρωσία και Κίνα απευθύνει συστάσεις για το ότι δεν επιτρέπουν στο ΣΑ του ΟΗΕ να επιβάλλει κυρώσεις στη Συρία, ενώ αποσιωπά τις στρατιωτικές επεμβάσεις των κρατών - μελών της ΕΕ στην περιοχή.

Στην πληθώρα αναφορών σε "εγκλήματα πολέμου" και "γενοκτονίες" είναι ενδεικτικό ότι μεταξύ άλλων δεν βρίσκει λέξη να αναφέρει για τα συνεχιζόμενα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Η προκλητικότητα της ΕΕ κορυφώνεται με την επίκληση των "αποτρόπαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο έδαφος των χωρών που παλαιότερα συναποτελούσαν τη Γιουγκοσλαβία", όταν η ίδια μαζί με το ΝΑΤΟ αιματοκύλησαν την περιοχή.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την προκλητική αυτή έκθεση, που αξιοποιεί ως χυδαίο πρόσχημα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της τη δήθεν ευαισθησία της ΕΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org