Κυριακή 13 Αυγούστου 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το πραγματικό δίλημμα είναι: Ανάπτυξη για τα μονοπώλια ή για το λαό

Οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες είναι ασύμβατες με το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου και βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής της κυβέρνησης και όλων των αστικών κομμάτων

  • Με παραμύθια περί «δίκαιης ανάπτυξης» και «ανάπτυξης από τα κάτω», η κυβέρνηση προσπαθεί να στρατεύσει το λαό στην υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής και των στόχων του κεφαλαίου, προβάλλοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές στην αντιπαράθεση με τη ΝΔ, που υπηρετεί τους ίδιους στόχους.
  • Ο καβγάς τους είναι αποπροσανατολιστικός. Καμιά σχέση δεν έχει με τα πραγματικά συμφέροντα του λαού, που συνθλίβονται στα γρανάζια της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
  • Ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο, έχουν συνευθύνη για τα βάσανα του λαού, συντάσσονται στο στόχο της ανάκαμψης για το κεφάλαιο, υπερασπίζονται με λύσσα την ιμπεριαλιστική «σταθερότητα» στην περιοχή, τη συμμετοχή της χώρας στα σχέδια και τις επεμβάσεις των ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας;
  • Ελπίδα και προοπτική υπάρχει στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και το δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, στην πάλη για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου.

ΣΕΛ.  3,    5

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org