Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ
Αγωνιστική «υποδοχή» αύριο στον πρωθυπουργό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο, Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 6 μ.μ., με αφορμή την επίσκεψη στην πόλη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο πλαίσιο ενός ακόμα από τα «περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση», που οργανώνει η κυβέρνηση.

Καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης των μονοπωλίων, το ΕΚ Λαμίας αναφέρει: «Δεν συμμετέχουμε στις φιέστες, που γίνονται για να αποπροσανατολίσουν το λαό (...) Οι χιλιάδες άνεργοι, που περιμένουν στην ουρά για λίγους μήνες δουλειά χωρίς δικαιώματα... Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, τα κλειστά μαγαζιά της Λαμίας, οι συνταξιούχοι που βιώνουν τις συντάξεις πείνας, οι αγρότες που είναι σε απόγνωση, βλέποντας τα χωράφια και τη δουλειά τους να απαξιώνεται, οι απολυμένοι συμβασιούχοι στην καθαριότητα της Λαμίας, μαζί με τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκονται μπροστά σε στυγνό εκβιασμό, προκειμένου να αποδεχτούν μειώσεις στις αποδοχές τους και να υποταχθούν στην προοπτική παράδοσης αυτής της σημαντικής παραγωγικής μονάδας, που φτιάχτηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του λαού, στο μονοπωλιακό κεφάλαιο, δεν μπορεί να είναι το σιωπηλό σκηνικό στη φιέστα που οργανώνει η κυβέρνηση...».

Απεργία στη ΛΑΡΚΟ

Αγωνιστικά θα «υποδεχτούν» τον πρωθυπουργό στη Λαμία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, κατεβαίνοντας αύριο σε 24ωρη απεργία, με απόφαση των επιχειρησιακών τους σωματείων, ενώ στην απεργία καλεί και το κλαδικό Σωματείο Μετάλλου Φθιώτιδας.

Σημειώνεται ότι και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, με ομόφωνη απόφασή του, προκήρυξε απεργία για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή ευθύνης του, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση στη Λαμία.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org