Πέμπτη 27 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αγωνιστική «υποδοχή» από εργάτες και αγρότες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνει σήμερα, Πέμπτη, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας, στην πλατεία Ελευθερίας, στις 6 μ.μ., με αφορμή την επίσκεψη στην πόλη του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, στο πλαίσιο ενός ακόμα από τα «περιφερειακά συνέδρια για την παραγωγική ανασυγκρότηση», που οργανώνει η κυβέρνηση.

Το δικό τους «παρών» στην κινητοποίηση θα δώσουν και οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι πραγματοποιούν σήμερα 24ωρη απεργία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην απεργία καλούν το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας, τα επιχειρησιακά σωματεία της ΛΑΡΚΟ και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Στο κάλεσμά του, το Συνδικάτο Μετάλλου Φθιώτιδας υπογραμμίζει πως «οι εργαζόμενοι στον κλάδο και ειδικά στη ΛΑΡΚΟ γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την "ανάπτυξή" τους. Είναι βασισμένη στην απαξίωση της ΛΑΡΚΟ και την παραπέρα ιδιωτικοποίησή της, στο σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών και τις ατομικές συμβάσεις πείνας στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ, με χαμηλούς βασικούς μισθούς, χωρίς τριετίες, στην παντελή έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Από αυτήν τη σκοπιά σας καλούμε να γεμίσουν τα λεωφορεία και να ανέβουμε στη Λαμία συντεταγμένα, οργανωμένα και με παλμό. Η ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όχι μόνο των εργαζομένων της, αλλά όλης της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας».

Να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, συντονίζοντας τα βήματά τους με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, καλεί τους αγρότες και το Συντονιστικό Αγροτικών Συλλόγων Μπλόκου Ανθήλης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ