Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ «ΖΟΥΡΑ»
Εισαγγελέας, αστυνομία και μπράβοι της εργοδοσίας απέναντι στην απεργία

Σε συγκέντρωση στο Μαντούδι καλεί σήμερα στις 7.30 μ.μ. το κλαδικό Συνδικάτο

Με την αστυνομία, που επενέβη στο χώρο της απεργίας μετά από εντολή εισαγγελέα, αλλά και μπράβους που επιστράτευσε η εργοδοσία των πτηνοτροφείων συμφερόντων «Ζούρα», επιχειρήθηκε η καταστολή της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων, που διεκδικούν τα δεδουλευμένα 8 και πλέον μηνών.

Χτες το πρωί, σε πτηνοτροφείο της επιχείρησης, έξω από το Μαντούδι, και ενώ οι εργαζόμενοι περιφρουρούσαν την απεργία τους, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν, παρενέβη η αστυνομία και προσήγαγε στο αστυνομικό τμήμα Μαντουδίου δύο μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου που βρίσκονταν στο χώρο, συμμετέχοντας στην απεργία και την περιφρούρησή της. Εκεί τους ασκήθηκε δίωξη για «παράνομη βία».

Αμεση ήταν η παρέμβαση του Θανάση Παφίλη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ και μέλους της ΚΕ του Κόμματος, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ν. Τόσκα, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο εργαζόμενοι συνδικαλιστές, πράγμα που έγινε λίγο αργότερα, αλλά και να σταματήσουν οι διώξεις των απεργών και η τρομοκρατία κατά των εργαζομένων.

Δίπλα στους εργαζόμενους και στους συνδικαλιστές του επιχειρησιακού σωματείου βρέθηκαν στελέχη της Ομοσπονδίας Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών και του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Η επίθεση κατά των απεργών, ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Αργά χτες το απόγευμα, και ενώ συνεχιζόταν η περιφρούρηση της κινητοποίησης στο πτηνοτροφείο, εμφανίστηκαν δύο άτομα - ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι εργαζόμενοι, εργάζεται στην επιχείρηση «Ζούρα» - τα οποία επιτέθηκαν σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές και με απειλές επιχείρησαν να σπάσουν την περιφρούρηση. Στη συνέχεια, στο χώρο έφτασε ξανά αστυνομική δύναμη, η οποία προσήγαγε τα δύο άτομα και συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας του κλάδου στο αστυνομικό τμήμα.

Σημειώνεται ότι από την περασμένη Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων «Ζούρα» βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, απαιτώντας όπως σημειώνουν «η εργοδοσία να καταβάλει μισθούς από τους 8 και πλέον που οφείλει, για να μπορέσουμε να ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας». Τις απεργιακές κινητοποιήσεις προκήρυξε το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας.

Μάλιστα, μόλις προχτές η Ομοσπονδία Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, με έγγραφό της προς το υπουργείο Εργασίας, ζητούσε να οριστεί άμεσα τριμερής συνάντηση, παρουσία της υπουργού Εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η «απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις επιχειρήσεις συμφερόντων "Ζούρα"».

Πάντως, παρά τις απειλές και την τρομοκρατία, την επιστράτευση των κατασταλτικών μηχανισμών, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και σήμερα την απεργία τους και την περιφρούρησή της.

Παράλληλα, σήμερα το απόγευμα, το Συνδικάτο Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας καλεί σε συγκέντρωση στο Μαντούδι στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία, για να στηριχτεί ο αγώνας των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Ζούρα», ενάντια στην τρομοκρατία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνεχίζεται η απεργία στο «Ζούρα» (2/8/2017)
Συνεχίζουν τον δίκαιο απεργιακό αγώνα τους (28/7/2017)
Εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς του «Ζούρα» (22/12/2015)
Εκδήλωση αλληλεγγύης την Τρίτη στη Χαλκίδα (20/12/2015)
Απεργούν και καλούν σε κοινή δράση (2/10/2015)
Απεργία χτες στη «Ζούρας Φαρμ» (27/1/2012)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org