Τετάρτη 26 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ανακοίνωσε συμφωνία για το ρωσικό σύστημα S-400

ΑΓΚΥΡΑ.- ΜΟΣΧΑ.--

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χτες στην τουρκική Βουλή ότι «έχουν μπει οι υπογραφές» για την αγορά του ρωσικής κατασκευής συστήματος S-400, εκφράζοντας την ελπίδα ότι σύντομα «θα δούμε τους πυραύλους S-400 στη χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού». Ο Τούρκος ηγέτης είπε ακόμα ότι «επί χρόνια η Τουρκία δεν μπορούσε να πάρει από τις ΗΠΑ αυτό που ήθελε» και «αναγκάστηκε να το αναζητήσει αλλού», καθώς και ότι «και αυτές οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα αυτών των αναζητήσεων». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, επί χρόνια χρησιμοποιεί τους (επίσης ρωσικής κατασκευής) S-300. Για ποιο λόγο λοιπόν ανησυχούν οι ΗΠΑ;»

Τις προηγούμενες μέρες, ο Αμερικανός επιτελάρχης Τζόζεφ Ντάνφορντ είχε χαρακτηρίσει ανησυχητικό το ενδεχόμενο αγοράς των S-400 από την Τουρκία.

Πάντως, στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν.

  • Στο μεταξύ, ξεκίνησε τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη η δίκη πρώην και νυν δημοσιογράφων της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» - μίας από τις πιο παλιές αστικές εφημερίδες της χώρας - με κατηγορίες περί υποστήριξης «ένοπλων τρομοκρατικών οργανώσεων». Είναι αντιμέτωποι με ποινές μέχρι και 43 χρόνια κάθειρξη. Η δίκη αποτελεί θέμα συζήτησης σχετικά με τις ευρύτερες διώξεις που συνεχίζονται στην Τουρκία, στο πλαίσιο της «εξάρθρωσης» όσων στήριξαν ή συμμετείχαν στην περσινή απόπειρα πραξικοπήματος.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ