Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη, στις 7.30 μ.μ., στη Θήβα, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό θα παρουσιαστεί η έκδοση του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ «Δικτατορία 1967 - 1974. Κείμενα και Ντοκουμέντα». Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομη ξενάγηση στις παρακείμενες αποθήκες όπου κρατήθηκαν οι συλληφθέντες της περιοχής από τη χούντα τον Απρίλη του 1967 μέχρι να πάρουν το δρόμο της εξορίας.

Αύριο, Πέμπτη:

-- Στις 9.30 μ.μ., στην Πάτρα, στο Λαϊκό Θεατράκι της οδού Γερμανού και Ηλείας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε!».

-- Στις 8.30 μ.μ., στην Ανω Κώμη Κοζάνης, στο Πνευματικό Κέντρο θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε!».

Την Παρασκευή 21 Ιούλη:

-- Στις 8 μ.μ., στη Λευκάδα, η ΤΕ Λευκάδας διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον Τάσο Μανωλίτση, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, στο σπίτι του στη Νικιάνα Λευκάδας. Θα μιλήσει η Φωτεινή Τσώλου, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Ηπείρου - Κέρκυρας - Λευκάδας. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση αρχειακού υλικού του Τ. Μανωλίτση που η σύζυγός του, σ. Βασιλική, παραχώρησε στο Αρχείο του ΚΚΕ. Θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.

-- Στις 9 μ.μ., η ΤΟ ΕΒΕ της ΚΟ Αττικής καλεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε!», στον κινηματογράφο «Studio».

Το Σάββατο 22 Ιούλη:

-- Στις 8.30 μ.μ., στο Ηράκλειο, στην πλατεία της Εμπάρου, η ΤΕ Ηρακλείου διοργανώνει εκδήλωση για τα 70 χρόνια από τη μάχη του ΔΣΕ στην Εμπαρο. Θα μιλήσει ο Πάνος Καραγιώργος, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ.

-- Στις 9 μ.μ., στη Λέσβο, σε συγκέντρωση στην πλατεία της Κάπης, θα μιλήσει η Νίκη Τσιριγώτη, μέλος του Γραφείου της ΤΕ Λέσβου.

Την Κυριακή 23 Ιούλη:

-- Στις 10.30 π.μ., η ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ διοργανώνουν εκδήλωση στη θέση Αγορέλιτσα (μεταξύ Χώρας και Αμπελόφυτου - Γέφυρα Μανούσου), όπου τον Ιούλη του 1944 τμήματα του ΕΛΑΣ έδωσαν νικηφόρα μάχη με Γερμανούς και ταγματασφαλίτες. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφανιών. Στη συνέχεια θα γίνει ομιλία στην πλατεία του χωριού Πυργάκι από τον Γιώργο Μαυροειδή, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ. Λεωφορείο για την εκδήλωση θα αναχωρήσει από την πλατεία Υπαπαντής της Καλαμάτας, στις 8.30 π.μ.

-- Στις 7.30 μ.μ., στο Αίγιο, στην Κουνινά, οι ΚΟ Αιγιαλείας και Καλαβρύτων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αιγιαλείας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ καλούν στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα θύματα της περιόδου 1941-1949 στην περιοχή. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαΐας, και θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΕ για τον ΔΣΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Την Τετάρτη 26 Ιούλη, στις 9 μ.μ., στα Οινόφυτα, στο Ανοιχτό Δημοτικό, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ΔΣΕ με τίτλο «Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε».

Το Σάββατο 29 Ιούλη, στις 8 μ.μ., σε πολιτική συγκέντρωση στην Αγιάσο Λέσβου, στην πλατεία Αγοράς, θα μιλήσει ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ