Τετάρτη 19 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Σεπτέμβρη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Π. Καμμένος

Το Σεπτέμβρη θα κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος, προκειμένου να παράσχει πληροφορίες και στοιχεία αναφορικά με τις παραδεδεγμένες από τον ίδιο επαφές του με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη και έγκλειστο σε σωφρονιστικό κατάστημα, Ευθύμιο Γιαννουσάκη, για την υπόθεση «Noor 1». Η ακρόαση του Π. Καμμένου θα γίνει το Σεπτέμβρη, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην Ολομέλεια, την Παρασκευή 21 Ιούλη, επί της πρότασης που έχει καταθέσει η ΝΔ να συγκροτηθεί η Εξεταστική Επιτροπή.

Την «κακόγουστη και αποπροσανατολιστική για τους εργαζόμενους αντιπαράθεση» που στήνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η ΝΔ και τα άλλα κόμματα, κατήγγειλε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Με αφορμή όλο αυτό το κλίμα σκανδαλολογίας, έκανε λόγο για «βολική» αντιπαράθεση, «μακριά και έξω από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν σήμερα τους εργαζόμενους».

Ο Μανώλης Συντυχάκης τάχθηκε υπέρ της κλήτευσης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του υπουργού Αμυνας Π. Καμμένου, για τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε για την υπόθεση του «Noor 1», ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία αυταπάτη για το ρόλο αυτών των Επιτροπών.

«Αυτή η σαπίλα που αναδύεται στο καπιταλιστικό σύστημα είναι "νύχι - κρέας" με τους πολέμους, με το λαθρεμπόριο, με τα ναρκωτικά και με τη διαπλοκή πολιτικών προσώπων και οικονομικών συμφερόντων», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση έχει τις δικές της ευθύνες, όπως είχαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ