Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ»
Τρίτη δικαστική απόφαση που βγάζει «παράνομη και καταχρηστική» την απεργία τους!

«Παράνομη και καταχρηστική» έβγαλε το Πρωτοδικείο Αθηνών, για τρίτη φορά μέσα σε μία βδομάδα (!), την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων της εταιρείας «Τοξότης ΑΕ» (συμφερόντων Καλογρίτσα), οι οποίοι απεργούσαν από τις 7 Ιούλη μέχρι και χτες, για την καταβολή δεδουλευμένων και διεκδικούσαν τα στοιχειώδη, όπως αναλυτικές καταστάσεις μισθοδοσίας, μέτρα υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα, προχτές Πέμπτη, με βάση το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διατηρεί άθικτο και ενισχύει παραπέρα η κυβέρνηση, το δικαστήριο έβγαλε «παράνομη και καταχρηστική» και την τρίτη κατά σειρά 48ωρη απεργία των εργαζομένων, που είχε αυτήν την φορά και την κάλυψη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Παρά τις αλλεπάλληλες αντεργατικές αποφάσεις και το αβαντάρισμα που δίνει το αστικό κράτος στην εργοδοσία να συνεχίζει τις αυθαιρεσίες της, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας αυτά που δικαιούνται.

Από την πρώτη στιγμή, στο πλάι τους βρέθηκε το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας (ΣΕΕΝ - ΑΒΕΚ). Σε ανακοίνωσή του για τις αποφάσεις του δικαστηρίου απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων, το κλαδικό Σωματείο υπογραμμίζει ότι τέτοιες ενέργειες πεισμώνουν τους εργαζόμενους ακόμα περισσότερο ώστε να ριχτούν με μεγαλύτερη ορμή στη μάχη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ