Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Χωρίς αγγειογράφο το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας

Εκτός λειτουργίας είναι πάλι τις τελευταίες δύο μέρες ο μοναδικός αγγειογράφος του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», ούτε καν τρεις μήνες μετά την προηγούμενη σοβαρή βλάβη που παρουσίασε. Αυτήν τη φορά, η βλάβη εντοπίστηκε, σύμφωνα με τους τεχνικούς, στη γεννήτρια του μηχανήματος, που μετρά 14 χρόνια λειτουργίας, ενώ η προμηθεύτρια εταιρεία ενημέρωσε ότι λόγω Σαββατοκύριακου δεν είναι δυνατή η άμεση εύρεση ανταλλακτικών. Την Κυριακή, ο «Ευαγγελισμός», το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έχει γενική εφημερία και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έχει ειδοποιηθεί για την αδυναμία αντιμετώπισης ασθενών με οξύ έμφραγμα, οι οποίοι θα απευθύνονται σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία... Να σημειωθεί ότι σε κάθε εφημερία υπολογίζεται ότι εξετάζονται 100 με 120 ασθενείς στο Καρδιολογικό τμήμα και από αυτούς εισάγονται 25, εκ των οποίων οι 4 με 5 με οξύ έμφραγμα.

Ηδη από τον Απρίλη, όταν είχε παρουσιαστεί πάλι βλάβη στον αγγειογράφο, το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου είχε έγκαιρα και επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη άμεσης ανανέωσης του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού (ακτινολογικά μηχανήματα, ενδοσκόπια, μικροσκόπια, αξονικοί τομογράφοι, μαγνήτες, υπερηχογράφοι κ.ά.) λόγω παλαιότητας, έντονης χρήσης, λήξης της εγγύησης συντήρησης. Ανάγκη άμεσης συντήρησης ή αντικατάστασης έχουν ακόμη κλίνες, φωτοτυπικά μηχανήματα, εκτυπωτές, monitors, κλιματιστικά μηχανήματα κ.λπ.

«Ο μεγαλύτερος "κόφτης" για την κακή συντήρηση και μη προμήθεια νέου εξοπλισμού, είναι ο ίδιος ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός του νοσοκομείου διαχρονικά. (...) Ο λαός έχει πληρώσει υπέρογκα ποσά μέσω υπερβολικών άμεσων και έμμεσων φόρων, μέσω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και μέσω των μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις», υπογραμμίζει στις σχετικές παρεμβάσεις του το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ