Σάββατο 15 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ - ΟΑΣΑ
Κινητοποίηση στην κεντρική διοίκηση της ΟΣΥ ΑΕ

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης της εταιρείας «Οδικές Συγκοινωνίες» (ΟΣΥ ΑΕ) στο Ρέντη πραγματοποίησε την Τρίτη η ΔΑΣ - ΟΑΣΑ, απαιτώντας κρατική επιχορήγηση για την επισκευή και ανανέωση του στόλου και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

«Τέρμα πια στην κοροϊδία, φτιάχτε τώρα τα λεωφορεία», ανέγραφε το πανό που κρατούσαν οι εργαζόμενοι. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, ο οποίος ναι μεν αναγνώρισε τα προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο ανέφερε ότι με βάση τους νόμους - που και η ίδια η διοίκηση του οργανισμού έχει στηρίξει - δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΣ - ΟΑΣΑ υπογραμμίζει ότι «οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης των αστικών συγκοινωνιών από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο που η ΔΑΣ - ΟΑΣΑ το έχει αναδείξει πολλές φορές και έχει διεκδικήσει την επίλυσή του ακόμη περισσότερες».

Υπογραμμίζει το γεγονός ότι η πολιτική αυτή των κυβερνήσεων, με όλες τις επιπτώσεις που έχει σε εργαζόμενους και επιβάτες, αποτελεί υλοποίηση της στρατηγικής και των Οδηγιών της ΕΕ για την «απελευθέρωση» των μεταφορών, ενώ αναδεικνύει τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνητικών - εργοδοτικών πλειοψηφιών στις διοικήσεις των σωματείων του χώρου, οι οποίες με τη στάση τους όλα αυτά τα χρόνια συμβάλλουν στην προώθηση αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ