Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Πρωτοβουλίες συντονισμού και αγώνα για την Υγεία

Διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» στην Αχαΐα, σύσκεψη στο Ηράκλειο Κρήτης

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»
Παράσταση διαμαρτυρίας για τα ζητήματα της Υγείας πραγματοποίησαν χτες το πρωί, στη διάρκεια εγκαινίων στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας», τα Συνδικάτα Οικοδόμων, Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Αχαΐας «Η Ενότητα», Ποτών και Τροφίμων, Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων, τα Σωματεία Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, Νέων Τεχνολογιών και Τηλεπικοινωνιών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΣΕ, ΠΑΣΑΣ - ΔΕΗ, ΤΑΕ - ΟΑΕΕ και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας.

Την ώρα που οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης έκοβαν κορδέλες σε κτίριο και κλινικές - τα οποία είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ και δέκα χρόνια μετά το σεισμό που είχε γίνει στην περιοχή - οι διαδηλωτές «υπενθύμιζαν» στην κυβέρνηση ότι οι ανάγκες του πατρινού λαού απέχουν έτη φωτός από τις νέες κουτσουρεμένες κλινικές που εγκαινιάστηκαν, οι οποίες έχουν τις μισές κλίνες απ' όσες είχαν πριν.

Οι εργαζόμενοι διεκδίκησαν: Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην Υγεία. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των νοσοκομείων. Υποδομές και κλινικές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών οικογενειών της περιοχής.

Επίσης, σύσκεψη Σωματείων και Λαϊκών Επιτροπών πραγματοποιήθηκε χτες στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ, με αντικείμενο την ενημέρωση για τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Εκπρόσωποι των σωματείων Οικοδόμων, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Συνταξιούχων ΙΚΑ, της Λαϊκής Επιτροπής Μαλεβιζίου, του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων και των Συλλόγων Εργαζομένων στα νοσοκομεία Ρεθύμνου και Αγίου Νικολάου, μετέφεραν τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν με την υποστελέχωση των νοσοκομείων, αναρίθμητα προβλήματα όπως η έλλειψη ασθενοφόρων και οδηγών, απουσία μέτρων ασφαλείας στο χώρο δουλειάς και πολλά άλλα.

Τους πραγματικούς στόχους της κυβέρνησης ανέπτυξε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠαΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, επισημαίνοντας ότι αποτελεί υποκρισία η «βελτίωση των υπηρεσιών», όταν όλα αρχίζουν και τελειώνουν με το σλόγκαν της ανταποδοτικότητας, του κόστους, της επιχειρηματικότητας και της εμπορευματοποίησης.

Σχετικά με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας, σημείωσε ότι ο σχεδιασμός αυτός καμία σχέση δεν έχει με την πρόληψη, τη θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του λαού, καθώς οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες θα έχουν ελάχιστες υπηρεσίες Υγείας, σε ακόμα μεγαλύτερη απόκλιση από τις σύγχρονες ανάγκες τους. Οι εργαζόμενοι θα πάρουν νέες πρωτοβουλίες συντονισμού και δράσης το επόμενο διάστημα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ