Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Απεργία και στη Ναυπηγοεπισκευή στις 13 Ιούλη

Σε αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Ναυπηγοεπισκευή κατέληξε η ανοιχτή συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, που έγινε χτες στο Πέραμα, έξω από το Παράρτημα του Συνδικάτου στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

Εισηγητικά έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στη μέχρι σήμερα πορεία του αγώνα, στις εργοδοτικές αξιώσεις για αναίρεση βασικών θεσμικών κατακτήσεων, καθώς και στην αποφασιστικότητα του Συνδικάτου και των εργατών για υπογραφή ΣΣΕ που να κατοχυρώνει τις εργατικές κατακτήσεις. Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε: Πραγματοποίηση σύσκεψης με Λαϊκές Επιτροπές και μαζικούς φορείς, σήμερα Πέμπτη στο Πέραμα, στις 6.30 μ.μ., στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών. 24ωρη απεργία την Πέμπτη 13 Ιούλη και συγκέντρωση μαζί με άλλα ταξικά συνδικάτα και Λαϊκές Επιτροπές, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά. Θα ακολουθήσει πορεία στον Πειραιά, η οποία θα καταλήξει στην πλατεία Κοραή, όπου θα γίνει συναυλία.

Παράλληλα, το Συνδικάτο καλεί τους εργοδότες μέχρι τις 15 Ιούλη να υπογράψουν την κλαδική ΣΣΕ. Σε διαφορετική περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τη δράση τους με διάφορες μορφές πάλης μέσα στον Αύγουστο, προκηρύσσοντας νέα 24ωρη απεργία το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη, με ανοιχτή ημερομηνία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ