Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μάχη με τις φλόγες σε διάφορα μέτωπα και χτες

Μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε δασική έκταση στη Νέα Σάντα Ροδόπης, προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Το πύρινο μέτωπο ήταν σε ύφεση. Τέσσερα αεροσκάφη, δύο Πεζετέλ και δύο Καναντέρ, πραγματοποίησαν ρίψεις νερού, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας έδιναν μάχη με τις φλόγες ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Με το πρώτο φως της χτεσινής μέρας, δεν υπήρχε πλέον ενεργή φλόγα, δεν υπήρξε κάποια αναζωπύρωση. Η πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί εντός χαράδρας σε περιοχή υψηλού αιολικού δυναμικού. Φαίνεται ότι αυτή προκλήθηκε από πτώση κεραυνού, καθώς στην περιοχή σημειώθηκε ψιλόβροχο και πτώσεις κεραυνών.

Εξάλλου, χτες το απόγευμα πυρκαγιά ήταν σε εξέλιξη στο Μικροχώρι Ωρωπού, όπου επιχειρούσαν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δυο ομάδες πεζοπόρο, δυο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Σε εξέλιξη ήταν και πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις έξι το απόγευμα, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλφειούσα της Ηλείας, όπου δύο αεροπλάνα πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.

Σε ύφεση ήταν, τέλος, οι φωτιές στις περιοχές Παρασυρό και Νύφη Κοκκάλας του δήμου Ανατολικής Μάνης. Στην περιοχή της Κοκκάλας επιχειρούσαν 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 16 άτομα, ενώ στον Παρασυρό επιχειρούσαν 26 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, χτες προβλεπόταν πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος), Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), Νοτίου Αιγαίου (Δωδεκάνησα, Κυκλάδες), Κρήτης, Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ