Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοινή δράση και απεργία στις 16 Ιούλη για την κυριακάτικη αργία

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή την πλήρη κατάργηση της αργίας της Κυριακής, που είναι από τα «προαπαιτούμενα» για την εκταμίευση της δόσης του δανείου από τον ESM

  • Σε απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Κυριακή 16 Ιούλη οι εμποροϋπάλληλοι σε όλη τη χώρα, απαντώντας στην πλήρη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που μεθοδεύουν κεφάλαιο - κυβέρνηση - κουαρτέτο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ.
  • Η άμεση ενεργοποίηση της διάταξης, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάη και προβλέπει τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές από το Μάη έως τον Οκτώβρη σε περιοχές που χαρακτηρίζονται τουριστικές, είναι «προαπαιτούμενο» για την εκταμίευση της δόσης των 8,5 δισ. από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).
  • Ηδη, μεγάλα καταστήματα σ' αυτές τις περιοχές δουλεύουν ασταμάτητα 7 μέρες τη βδομάδα, εξουθενώνοντας τους εργαζόμενους και απορυθμίζοντας εντελώς τη ζωή τους.
  • Εργαζόμενοι στο Εμπόριο και αυτοαπασχολούμενοι διεκδικούν νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, και μ' αυτό το αίτημα διοργανώνουν κοινές δράσεις ενόψει της απεργίας.

ΣΕΛ.  11

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org