Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Συνέχεια με την κατάθεση του δημοσιογράφου

Με την κατάθεση του δημοσιογράφου Γιάννη Μπασκάκη συνεχίστηκε η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Ο μάρτυρας, και χτες, κατέθεσε στο δικαστήριο όσα απορρέουν από την πολύχρονη δημοσιογραφική του έρευνα για τη Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας ότι «η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική οργάνωση και δεν είναι κόμμα...».

Για την «αρχή του αρχηγού στη Χρυσή Αυγή», ο μάρτυρας τόνισε ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ναζιστικής οργάνωσης της δεκαετίας του 1980, που έχει κατατεθεί στην ανάκριση, «υπάρχει ειδικό κεφάλαιο για την "αρχή του αρχηγού", ότι δηλαδή ο αρχηγός παίρνει όλες τις αποφάσεις». «Για όλα ξέρει ο αρχηγός», πρόσθεσε.

Ο Γ. Μπασκάκης αναγνώρισε επίσης - λόγω της δημοσιογραφικής έρευνας - τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στις δεκάδες φωτογραφίες που του επιδείχθηκαν, μέλη της που έλαβαν μέρος στη στρατιωτική εκπαίδευση στη Νέδα, την πορεία στα Καμίνια και σε συγκεντρώσεις στελεχών που διακρίνονται με κουκούλες, σημαίες των Ες-Ες κ.ά., ενώ αναγνώρισε και 10 από τους 18 χρυσαυγίτες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Από τη διαδικασία δεν έλειψαν γι' ακόμη μια φορά από την πλευρά των υπερασπιστών των χρυσαυγιτών τα προκλητικά σχόλια για όσα κατέθετε ο μάρτυρας, ακόμα και οι ύβρεις απέναντι στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής, επειδή δεν συμφωνούσαν με όσα ρωτούσαν τον μάρτυρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ