Πέμπτη 6 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΕ ΜΕΝΙΔΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Απομονώνουμε τους φασίστες, τα μαντρόσκυλα του καπιταλισμού

Συγκέντρωση χτες στο Μενίδι για τη δολοφονική επίθεση σε μετανάστη εργάτη γης

«Οι φασίστες είναι εχθροί των εργατών, τα τσιράκια είναι των αφεντικών», «Εργάτη, νέε, σκέψου ταξικά, ρατσιστή σε θέλουν τα αφεντικά», «Βασανιστές της χούντας, τώρα χρυσαυγίτες, όπλο του συστήματος είναι οι φασίστες», «Ελληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι». Με αυτά τα συνθήματα, εκατοντάδες εργάτες, Ελληνες και μετανάστες, παιδιά μεταναστών μαζί με νεολαίους, μέλη και φίλους της ΚΝΕ, συμμετείχαν στη συγκέντρωση της ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του ΚΚΕ, δίνοντας απάντηση στην πρόσφατη εγκληματική δολοφονική ενέργεια σε βάρος μετανάστη εργάτη γης, που μαχαιρώθηκε από τρία φασιστοειδή την ώρα που πήγαινε στη δουλειά του.

Η κινητοποίηση αυτή, με πρωτοβουλία της Οργάνωσης του ΚΚΕ, αποτέλεσε συνέχεια της πλούσιας δραστηριότητας για την απομόνωση της δράσης των φασιστικών εγκληματικών οργανώσεων, που βάζουν στο στόχαστρο μετανάστες, πρόσφυγες, ανθρώπους του μόχθου.

Η ΤΕ Μενιδίου - Φυλής του Κόμματος, από την περασμένη Πέμπτη που έγινε η επίθεση των νεοναζί, κυκλοφόρησε ανακοίνωση, μετέφρασε το κάλεσμα στα Ινδικά και στα Πακιστανικά και πραγματοποίησε μεγάλη εξόρμηση σε τόπους δουλειάς και συνοικίες, καλώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση. Να δυναμώσουν την κοινή πάλη με τους μετανάστες εργάτες και να απομονώσουν τους φασίστες εγκληματίες.

Οι φασίστες χτυπάνε όλους τους εργάτες, Ελληνες και μετανάστες


Στη χτεσινή συγκέντρωση στην πλατεία Μενιδίου, μίλησε ο Γιώργος Δαφνής, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.

Η μαχητική πορεία που ακολούθησε στους δρόμους της πόλης πέρασε και έξω από τα γραφεία της φασιστοσυμμορίας της Χρυσής Αυγής, στέλνοντας το μήνυμα ότι η εργατική - λαϊκή πάλη θα τσακίσει τους ναζί και θα τους στείλει «στον αγύριστο», μαζί με το κεφάλαιο που υπηρετούν.

«Στις εργατογειτονιές της Αττικής, όπως είναι και το Μενίδι, αλλά και μέσα στα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, το Κόμμα μας και το ταξικό εργατικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε, θα απομονώσουμε και θα τσακίσουμε τις ναζιστικές, φασιστικές συμμορίες, όπως έγινε και στο παρελθόν, στη χώρα μας και αλλού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γ. Δαφνής μιλώντας στη συγκέντρωση, σημειώνοντας:

«Οι φασίστες, οι ναζιστές, είναι τα μαντρόσκυλα του καπιταλιστικού συστήματος, αποτελούν την προμετωπίδα του συστήματος, των αστών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, συνολικά του κεφαλαίου. Οι διάφορες εθνικιστικές και φασιστικές συμμορίες συγκροτήθηκαν για να χτυπάνε όποιον εργάτη παλεύει για τα δικαιώματά του και όχι μόνο για να κυνηγούν τους μετανάστες».

Αναφερόμενος στους μετανάστες εργάτες, τόνισε ότι το ΚΚΕ τους θεωρεί κομμάτι της εργατικής τάξης της χώρας μας. Οπως είπε το στέλεχος του Κόμματος, «ο καπιταλισμός, όπως σε κάθε γωνιά του πλανήτη, έτσι και στη χώρα μας, αξιοποιεί τους μετανάστες για να ρίχνει τα μεροκάματα συνολικά των εργαζομένων, για να περιορίζει εργατικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα στην ενότητα της εργατικής τάξης, για να δηλητηριάζει συνολικά την εργατική τάξη με το ρατσιστικό - εθνικιστικό δηλητήριο.

Χρησιμοποιούν το Μεταναστευτικό για να περνάνε σε κάθε χώρα πιο εύκολα τα διάφορα αντεργατικά μέτρα και από την άλλη προβάλλουν το δράμα των προσφύγων και των μεταναστών για να μας φοβίσουν, για να ξεχάσουμε τα δικά μας βάσανα και αγωνίες...».

Σε άλλο σημείο ο ομιλητής, καλώντας σε ένταση της πάλης, υπογράμμισε ότι «η ανασύνταξη και ισχυροποίηση του εργατικού κινήματος περνάει και μέσα από την ένταξη στην ταξική πάλη των χιλιάδων μεταναστών εργατών που δουλεύουν στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στις οικοδομές, στα ξενοδοχεία και στα χωράφια».

«Το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το Μεταναστευτικό ως ταξικό πρόβλημα και όχι ως κάτι που προέκυψε τυχαία ή όπως οι άλλοι το ονομάζουν "εθνικό" ή "ευρωπαϊκό"», πρόσθεσε και κάλεσε την εργατική τάξη, «ανεξάρτητα από χρώμα και έθνος, να στρατευτεί με το Κόμμα, να το κάνει ακόμη πιο δυνατό και ισχυρό, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε την οικονομική και πολιτική εξουσία της αστικής τάξης, όπως έκαναν οι μπολσεβίκοι πριν από 100 χρόνια με τη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία, ώστε να πάρει η εργατική τάξη στα χέρια της τα "κλειδιά" της οικονομίας, τα εργοστάσια, τις επιχειρήσεις, τις τράπεζες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τον ενεργειακό και ορυκτό πλούτο, τη γη, και να τα βάλει να δουλέψουν σχεδιασμένα για τα συμφέροντα των εργατών και όχι των καπιταλιστών, όπως γίνεται σήμερα».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org