Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Διαμαρτυρία για τις καθυστερήσεις των δεδουλευμένων

Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα σε εκατοντάδες σπουδαστές των ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ που κάνουν την πρακτική άσκησή τους και παραμένουν απλήρωτοι έως και έξι μήνες, απαίτησαν χτες σπουδαστές των σχολών με κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

Ζήτησαν να δοθεί σαφής δέσμευση για την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και να καταβληθεί το επίδομα σίτισης και στέγασης, που επίσης έχει καθυστερήσει. Σύμφωνα με εκπροσώπους των σπουδαστών και σωματείων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με στελέχη του ΟΑΕΔ, έλαβαν την απάντηση πως άργησε να υπογραφεί η ΚΥΑ, η οποία τελικά εκδόθηκε στις 27 Ιούνη, και καθυστέρησαν τα παρουσιολόγια από τους διευθυντές ή και από τους σπουδαστές.

Οι σπουδαστές από την πλευρά τους δήλωσαν πως ανεξάρτητα από δικαιολογίες και από το πού θα πετάξουν το «μπαλάκι» των ευθυνών οι διοικήσεις των αρμόδιων υπουργείων και του ΟΑΕΔ, παραμένει γεγονός ότι οι ίδιοι είναι απλήρωτοι, με την κατάσταση για τους ίδιους και τις οικογένειες τους να είναι εκρηκτική. Ούτως ή άλλως, όπως έχουν σημειώσει σπουδαστές, πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να κάνουν και δεύτερη δουλειά και να πληρώνονται «μαύρα» για να τα βγάλουν πέρα, αφού δεν αρκεί το μεροκάματο 17,12 ευρώ που παίρνουν κατά τη μαθητεία. Συνεχίζουν να διεκδικούν να πληρωθούν άμεσα όλοι οι σπουδαστές και να καταβληθεί το επίδομα σίτισης και στέγασης.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org