Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ολα έτοιμα για το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ

Το Σάββατο 8 Ιούλη η μεγάλη συγκέντρωση στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 26ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ, οι εκδηλώσεις του οποίου θα ξεκινήσουν από το απόγευμα της Παρασκευής, στην όμορφη πόλη των Ιωαννίνων, με σύνθημα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα Νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας».

Μέρες τώρα, δεκάδες μέλη και φίλοι από τις Οργανώσεις Ιωαννίνων της ΚΝΕ βρίσκονται στο Πάρκο Πυρσινέλλα («Γιαννιώτικο Σαλόνι»), το χώρο όπου θα φιλοξενηθεί η κατασκήνωση του Διημέρου, και εργάζονται πυρετωδώς για να κάνουν το χώρο αγνώριστο! Μηχανήματα, εργαλεία και πολύ εθελοντική εργασία έχει ήδη μεταμορφώσει το Πάρκο! Αγόρια και κορίτσια κόβουν χόρτα, καθαρίζουν, επιδιορθώνουν ζημιές που υπήρχαν στο Πάρκο από τα τελευταία δέκα χρόνια που παρέμενε αναξιοποίητο.

Σε αυτόν το χώρο θα ξεδιπλωθεί ένα πλούσιο πρόγραμμα με συζητήσεις, εκθέσεις, αφιερώματα, αλλά και συναυλίες, αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια για τους μικρότερους κ.λπ. Στο πλαίσιο του Διημέρου θα γίνουν επισκέψεις σε χώρους ιστορικής σημασίας, αλλά και επίσκεψη γνωριμίας με την πόλη των Ιωαννίνων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Διημέρου έχει ως εξής:

Παρασκευή 7 Ιούλη

17.00 Εναρξη αθλητικών τουρνουά, μπάσκετ 3on3 και ποδοσφαίρου 5x5.

17.30 Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (πρώτο γκρουπ ομάδων).

18.00 Στον πολυχώρο εκδηλώσεων του Διημέρου θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της «Σύγχρονης Εποχής» «Η συμμετοχή των γυναικών στο Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδος 1946-1949», από την Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

19.30 Συζήτηση - εκδήλωση με θέμα «Βαλκάνια: 18 χρόνια μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΝΑΤΟ - ΗΠΑ - ΕΕ, οι κίνδυνοι για τους λαούς δυναμώνουν». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης.

Εργασίες καθαρισμού στο πάρκο που θα φιλοξενήσει στην κατασκήνωση
Εργασίες καθαρισμού στο πάρκο που θα φιλοξενήσει στην κατασκήνωση
21.00 Μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα στη ζωή και τη δράση της ΟΚΝΕ πλαισιωμένο με αφηγήσεις και τραγούδια της εποχής.

21.50 Αφιέρωμα στο πολυφωνικό τραγούδι της Ηπείρου από τον Σύλλογο Πωγωνίσιου Πολυφωνικού Τραγουδιού.

22.15 Συναυλία με τους SOBER on tuxedos.

23.30 Λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.

Σάββατο 8 Ιούλη

10.00 - 13.00 Επίσκεψη στο Καλπάκι, στο χώρο όπου βρισκόταν ο Ουλαμός των κομμουνιστών φαντάρων, όπου θα πραγματοποιηθούν εκδήλωση και αποκαλυπτήρια μνημείου της ΚΝΕ.

11.00 Επίσκεψη (από άλλο τμήμα κατασκηνωτών) στη Λυκόραχη, στο μνημείο της ΚΕ του ΚΚΕ για τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας.

17.00 Επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων.

19.00 Πορεία στην πόλη των Ιωαννίνων.

19.45 Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, στην πλατεία Μαβίλη στα Γιάννενα, με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

21.30 Συναυλία με τους «The Mamalss» στην κατασκήνωση.

22.30 Ηπειρώτικο γλέντι από μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.

23.45 Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Εργα της μουσικής».

Κυριακή 9 Ιούλη

10.00 Τελικοί αθλητικών τουρνουά.

10.00 Κυνήγι χαμένου θησαυρού για μαθητές, με θέμα την ΟΚΝΕ (δεύτερο γκρουπ ομάδων).

Αλλες δραστηριότητες

Στο χώρο της κατασκήνωσης θα υπάρχει όλο το Διήμερο έκθεση για την ΟΚΝΕ, όπου θα γίνονται οργανωμένες ξεναγήσεις, καθώς και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως προβολές ταινιών κ.ά. Ακόμα, θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής».

Επιπλέον, στο πάρκο «Β. Πυρσινέλλας» θα υπάρχει και φέτος ιδιαίτερη κατασκήνωση με το δικό της πρόγραμμα για παιδιά τελευταίων τάξεων Δημοτικού και Γυμνασίου. Τα παιδιά θα συμμετέχουν σε αυτήν φτιάχνοντας ομάδες, με ειδική μέριμνα για την ατομική τους υγιεινή, τα γεύματά τους (πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό, βραδινό), ενώ θα έχουν ένα πρόγραμμα γεμάτο παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες. Σε αυτό το πλαίσιο, θα επισκεφτούν το σπήλαιο του Περάματος ή το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων του Βρέλλη, θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση γνωριμίας με την «Γκουέρνικα» του Πικάσο, αλλά και τη θεατρική παράσταση «Ο Δράκος» του Ε. Σβαρτς, ενώ θα επισκεφτούν και την πόλη των Ιωαννίνων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ