Τετάρτη 5 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Πετυχημένη συνάντηση νέων καλλιτεχνών

Κατάμεστη από κόσμο και δη νεολαία ήταν η αίθουσα του Πολυχώρου Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Πάτρα (Αστιγγος 77 και Μπιζανίου 1, πλατεία Πυροσβεστείου), κατά την πρώτη συνάντηση νέων καλλιτεχνών που έγινε εκεί.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν νέοι μουσικοί, ηθοποιοί, άνθρωποι που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα με την έναρξη της χρονιάς, καθώς και καθηγητές χορού, φωνητικής που βοήθησαν όλη την προηγούμενη περίοδο στην ολοκλήρωση του Πολυχώρου.

Μίλησε ο Θανάσης Μελάς, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Δυτικής Ελλάδας της ΚΝΕ, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πολυχώρος με κορύφωση το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα, που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Σεπτέμβρη, στο χώρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

Το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι και ακολούθησε συζήτηση που προβλημάτισε, για την Τέχνη σήμερα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο αν η Τέχνη είναι για όλους ή για λίγους εκλεκτούς, αλλά και στο περιεχόμενο που πρέπει να έχει, όπως επίσης το πώς σήμερα μπορεί να συνδεθεί η Τέχνη με τους αγώνες της εργατικής τάξης, όχι μόνο περιγράφοντας τη βαθιά αντιλαϊκή επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα, αλλά φωτίζοντας και τη διέξοδο. Ομως το ζήτημα δεν είναι απλώς να ονοματίζεται η διέξοδος από τις οδυνηρές καταστάσεις, αλλά να προκύπτει μέσα από τον αποκλεισμό κάθε άλλης λύσης, έξω από αυτήν της ανατροπής των αιτιών τους.

Τέλος, ενθαρρυντικό ήταν το γεγονός ότι ήρθαν σε επαφή νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, το θέατρο, τη ζωγραφική, αλλά δεν υπήρχαν οι δομές και η οικονομική δυνατότητα για κάτι τέτοιο.

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ θα δώσει την ευκαιρία στη νεολαία της Πάτρας να έρθει σε επαφή με την Τέχνη, να εκφραστεί και να αξιοποιήσει δημιουργικά τον ελεύθερό της χρόνο, συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές ομάδες κόντρα στην υποκουλτούρα και τη μαζική εκτόνωση που πλασάρει το σύστημα. Στόχος είναι όλο και περισσότεροι νέοι να έρθουν σε επαφή με τον αυθεντικό λαϊκό πολιτισμό, το μαρξιστικό βιβλίο και την προοδευτική λογοτεχνία, να γνωρίσουν την κοσμοθεωρία και την Ιστορία του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org