Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ
Ξεκινούν σήμερα τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα σε νησιά του Αιγαίου

Αντιπολεμικά - Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα οργανώνουν σήμερα και αύριο Εργατικά Κέντρα στα νησιά του Αιγαίου, σε συνεργασία με μαζικούς φορείς, την ΕΕΔΥΕ και τις Επιτροπές Ειρήνης των νησιών. Οι εκδηλώσεις, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά», ξεκινούν σήμερα σε Λέσβο, Κω και Ικαρία.

Στη Λέσβο, οι εκδηλώσεις που οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, μαζί με την Επιτροπή Ειρήνης, θα ξεκινήσουν στις 8 μ.μ. και θα γίνουν στο Αρχοντικό Γεωργιάδη. Σήμερα Σάββατο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό από τον Τούρκο συνδικαλιστή, Ozge Atsacan, από την κλάδο της Υγείας, και ομιλία από τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, Θοδωρή Ασλανίδη. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της μέρας περιλαμβάνει τους: Διεθνή Πολιτιστικό Σύλλογο «Ναντέζντα», «Ανιμάτο», «Τα φώτα απέναντι», καθώς και παραδοσιακούς χορούς από το Αναγνωστήριο Αγιάσου - Σαντούρια. Η πρώτη μέρα θα ολοκληρωθεί με συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό. Αύριο, Κυριακή, χαιρετισμός θα γίνει από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ και βουλευτή του ΚΚΕ. Θα παρουσιαστούν μουσικο-θεατρικό αφιέρωμα στον Μπρεχτ και καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ταξιαρχών «Πρόοδος», από μουσικό συγκρότημα και το Σωματείο Μουσικών Λέσβου.

Στην Κω, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, μαζί με τη Β' ΕΛΜΕ και τον Σύλλογο Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), οργανώνουν τις εξής δραστηριότητες: Σήμερα Σάββατο, στις 7 μ.μ., στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με θέμα την ειρήνη. Αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο πάρκο Ιπποκράτης (πρώην Ανθόκηπος), θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει αφιέρωμα στο αντιπολεμικό τραγούδι.

Το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου, μαζί με τον Σύλλογο Γυναικών Ικαρίας (μέλος της ΟΓΕ), σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων, οργανώνει εκδηλώσεις στην Ικαρία. Σήμερα Σάββατο, στην αίθουσα του Αγίου Πολυκάρπου Ραχών, στις 8.30 μ.μ., θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας. Αύριο Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία από την πλατεία Χριστού Ραχών έως τον Αγιο Κήρυκο, όπου θα γίνουν ομιλίες και θα ακολουθήσει προβολή αντιπολεμικής ταινίας.

  • Το Εργατικό Κέντρο Σάμου ακύρωσε τις εκδηλώσεις που διοργάνωνε σε Καρλόβασι και Βαθύ, μετά τον αιφνίδιο «χαμό» του Βαγγέλη Μακρή, μέλους της διοίκησης του Αγροτικού Συλλόγου του νησιού. Με ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ