Σάββατο 1 Ιούλη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Με συνελεύσεις στα ξενοδοχεία προετοιμάζουν την απεργία

Τη Δευτέρα η Γενική Συνέλευση του κλαδικού Συνδικάτου της Αττικής

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Πέμπτη 20 Ιούλη οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό - Επισιτισμό. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση και οι μεγαλοεργοδότες του κλάδου πανηγυρίζουν για τα «ρεκόρ» στις αφίξεις, η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύουν χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, ανασφάλιστοι και απλήρωτοι, με ατελείωτα ωράρια, σε συνθήκες εντατικοποίησης.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής προχωρά σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 3 Ιούλη, στις 5 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic». Στο μεταξύ, Γενικές Συνελεύσεις οργανώνουν τα επιχειρησιακά σωματεία, που συμπορεύονται με το κλαδικό Συνδικάτο.

Χτες, στη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου στο ξενοδοχείο «Metropolitan» οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση. Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του σωματείου, Βαγγέλης Καρατζάς, συνόψισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι τόσο στο συγκεκριμένο χώρο, όσο και σε όλο τον κλάδο.

«Ολο και λιγότεροι εργαζόμενοι βγάζουμε όλο και περισσότερη δουλειά», τόνισε, ενώ εργαζόμενοι που πήραν το λόγο κάλεσαν τους συναδέλφους τους να αναλογιστούν πόσο έχουν χειροτερεύσει οι όροι δουλειάς τους μέσα στα τελευταία πέντε - έξι χρόνια.

Οπως υπογραμμίστηκε, στο ίδιο ξενοδοχείο που γίνονται κρατήσεις δωματίων με αντίτιμο εκατοντάδες ευρώ για μια διανυκτέρευση, όσοι συνταξιοδοτούνται από το προσωπικό δεν αντικαθίστανται με προσλήψεις, αλλά με «έξτρα» εργαζόμενους. Απέναντι στην κατάσταση αυτή, το σωματείο έχει κινητοποιηθεί και έχει πιέσει ώστε να γίνουν προσλήψεις των «έξτρα» εργαζομένων.

Στη συνέλευση συζητήθηκε η πρόσφατη κινητοποίηση που έκαναν οι καμαριέρες για να βάλουν τέρμα στην πρακτική της εργοδοσίας να φορτώνει σε καθεμιά 18, 19 και 20 δωμάτια σε κάθε βάρδια. «Εξτρα» εργαζόμενες και αορίστου χρόνου απαίτησαν ενωμένες να παρθούν πίσω τα προγράμματα που είχαν μοιραστεί και να τηρείται η αναλογία των 14 δωματίων ανά εργαζόμενη.

«Δώσαμε μια μάχη, την κερδίσαμε και πρέπει αυτό να παραμείνει», τόνισε ο πρόεδρος του σωματείου. Κάλεσε κάθε καμαριέρα, όπως και κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα από ειδικότητα, να απευθύνεται στο σωματείο μπροστά στις μεθοδεύσεις που οδηγούν στην εντατικοποίηση και την αύξηση του φόρτου εργασίας, για να μπορεί να αποκρούει τις πιέσεις της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ