Πέμπτη 22 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Οι προεκλογικές κυβερνο-επιθέσεις στοιχείο της ενδοαστικής αντιπαράθεσης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αιχμές κατά της Ρωσίας για κυβερνο-επιθέσεις σε βάσεις δεδομένων των εκλογικών καταλόγων στις ΗΠΑ άφησε χτες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στην Επιτροπή Πληροφοριών του Κογκρέσου, ο πρώην υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζε Τζόνσον.

Είπε πως δεν γνώριζε ότι το FBI είχε ξεκινήσει έρευνα πληροφοριών για πιθανή σύγκρουση καθηκόντων ανάμεσα σε μέλη του προεκλογικού επιτελείου του Προέδρου Τραμπ και Ρώσους αξιωματούχους. Ισχυρίστηκε ότι δεν χάρηκε όταν πληροφορήθηκε αργότερα για τις επιθέσεις χάκερς στα συστήματα υπολογιστών της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος και ότι έμαθε για αυτές «κάποια στιγμή εντός του 2016».

Πρόσθεσε πως «θα ήταν ασυγχώρητο» να μην ενημερώσει τους Αμερικανούς πολίτες, ενόψει των εκλογών του 2016, ότι οι Ρώσοι είχαν κάνει κυβερνο-επιθέσεις στα συστήματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των Δημοκρατικών. Είπε ακόμη ότι «ένας» από τους δύο υποψήφιους για την προεδρία των ΗΠΑ «είχε δηλώσει πως έγινε νοθεία στις εκλογές», φωτογραφίζοντας τον Ντόναλντ Τραμπ. Τέλος, πρόσθεσε πως στελέχη του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας δεν θέλουν να αποκαλύψουν σε ποιες πολιτείες έγιναν οι κυβερνο-επιθέσεις Ρώσων, δηλώνοντας αναρμόδιος, αν και αργότερα ο Δημοκρατικός βουλευτής Μαρκ Γουόρνερ είπε ότι σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η Αριζόνα και το Ιλινόις.

Νωρίτερα, ακόμη ένας κυβερνητικός αξιωματούχος του Ντόναλντ Τραμπ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς, ανακοίνωσε πως προσέλαβε δικηγόρο προκειμένου να τον εκπροσωπήσει σε έρευνες που σχετίζονται με τις απόπειρες παρέμβασης της Ρωσίας στις τελευταίες προεδρικές εκλογές.

Στο μεταξύ, με νίκη της Ρεπουμπλικανής υποψήφιας Κάρεν Χάντελ έληξε η εκλογική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε χτες στο έκτο διαμέρισμα της πολιτείας της Τζόρτζια, για την κάλυψη της βουλευτικής έδρας που έμεινε κενή μετά την υπουργοποίηση του Ρεπουμπλικάνου βουλευτή Τομ Πράις. Η Χάντελ νίκησε με 51,90% τον Δημοκρατικό αντίπαλό της, Τζο Οσοφτ, ο οποίος πήρε 48,11%, παρά τις προσπάθειες των Δημοκρατικών να παρουσιάσουν την εκλογική αναμέτρηση ως «δημοψήφισμα» αποδοκιμασίας της κυβέρνησης.

Τέλος, ένας άνδρας αγνώστων στοιχείων συνελήφθη χτες στο αεροδρόμιο Μπίσοπ του Μίσιγκαν, για τον σοβαρό τραυματισμό με μαχαίρι αστυνομικού που υπηρετούσε στο διεθνές αεροδρόμιο. Μόλις η επίθεση έγινε αντιληπτή, το αεροδρόμιο εκκενώθηκε προληπτικά και τα αεροσκάφη κατευθύνθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με «αντι-Τραμπ» ρητορική επικυρώθηκε η υποψηφιότητα Μπάιντεν(2020-08-20 00:00:00.0)
Υποψηφιότητα Μπλούμπεργκ ενάντια στον Τραμπ(2019-11-27 00:00:00.0)
Η υποκριτική «συγγνώμη» του Τραμπ...(2016-08-20 00:00:00.0)
Κλείσιμο συνεδρίου με ανοιχτές ενδοαστικές κόντρες...(2016-07-29 00:00:00.0)
Προεκλογικές «ζυμώσεις»(2016-07-14 00:00:00.0)
Τραμπ: Προβλέψεις για βαθιά ύφεση(2016-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ