Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 23 Ιούνη 2017 - αριθ. φύλλου: 12756

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ
Παρακαταθήκη η χτεσινή απεργία στον αγώνα για τη Συλλογική Σύμβαση

Η καθολική συμμετοχή σε Πέραμα και Σαλαμίνα δημιουργεί προϋποθέσεις για αποφασιστική συνέχεια


ΣΕΛ.  10
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αύριο η πανελλαδική διαδήλωση στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή η Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής


ΣΕΛ.  7

Ενταση της στρατιωτικοποίησης στο όνομα της «ασφάλειας»...

Δυναμώνουν οι κατασταλτικοί μηχανισμοί στο εσωτερικό και η στρατιωτική παρουσία στο εξωτερικό, με επικίνδυνες συνέπειες για τους λαούς

  • Αποφάσεις για ένταση της καταστολής στο εσωτερικό των κρατών - μελών και πολύπλευρη ενίσχυση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της ΕΕ, με στόχο να αναβαθμίσει τη δράση της εκτός συνόρων, συμπληρωματικά προς το ΝΑΤΟ, πήρε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη χτεσινή του συνεδρίαση, επικαλούμενο την «ασφάλεια» των μονοπωλιακών ομίλων και την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας», με τη σύμφωνη γνώμη του Ελληνα πρωθυπουργού.
  • Ο έλεγχος των μεταναστευτικών ροών, με νέες παρεμβάσεις σε χώρες της Αφρικής, οι σχέσεις με τη Ρωσία, αλλά και η ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης ενιαία στα κράτη - μέλη, για την τόνωση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων, βρέθηκαν επίσης στην ατζέντα της Συνόδου που ολοκληρώνεται σήμερα, εν μέσω κλιμακούμενων αντιθέσεων, που καταγράφονται και στις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ.

ΣΕΛ.  5

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Μήνυμα αντίθεσης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι και νέοι απ' όλη τη χώρα, σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς, ετοιμάζονται για την αυριανή πανελλαδική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του Διημέρου Βαλκανικής Αντιπολεμικής και Αντιιμπεριαλιστικής Δράσης Συνδικάτων. Με τη μαζική τους συμμετοχή, ετοιμάζονται να στείλουν ισχυρό εργατικό - λαϊκό μήνυμα ενάντια στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, ενάντια στη βαθύτερη εμπλοκή του λαού και της χώρας σε αυτούς, την οποία προωθεί η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Η αυριανή πανελλαδική διαδήλωση αποτελεί κορύφωση της δραστηριότητας που αναπτύσσει εδώ και δύο μήνες το ΠΑΜΕ, με σύνθημα «Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους και προσφυγιά». Από την προετοιμασία της Εργατικής Πρωτομαγιάς μέχρι σήμερα, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις ανέπτυξαν πλούσια δράση, με συγκεντρώσεις, συσκέψεις και συζητήσεις σε χώρους δουλειάς, με άλλες πολύμορφες δραστηριότητες και κινητοποιήσεις. Συζήτησαν με χιλιάδες εργαζόμενους για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ρίζες του, για την οργάνωση της πάλης της εργατικής τάξης απέναντί του.

Η κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη θα στείλει το μήνυμα της αναγκαίας ενιαίας εργατικής - λαϊκής πάλης απέναντι στα μονοπώλια, στις κυβερνήσεις και τις λυκοσυμμαχίες τους!

Η ίδια ταξική πολιτική που φορτώνει το λαό με αλλεπάλληλα αντεργατικά μέτρα για την ένταση της εκμετάλλευσης και την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλίων, είναι η πολιτική που βαθαίνει την εμπλοκή του λαού και της χώρας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή, για να εξυπηρετήσει τους στρατηγικούς στόχους του εγχώριου κεφαλαίου. Η ίδια ταξική πολιτική που πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις για να διασφαλίζει μεγαλύτερα περιθώρια κρατικής στήριξης των μονοπωλίων, είναι η πολιτική που δίνει 4 δισ. ευρώ το χρόνο σε στρατιωτικές δαπάνες, για να πιάνονται οι ΝΑΤΟικοί στόχοι και να μπορεί η κυβέρνηση να αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου στα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Απέναντι σε αυτήν την ενιαία επίθεση του κεφαλαίου, το ΠΑΜΕ, οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να εκφράζεται στην πράξη ενιαία εργατική - λαϊκή απάντηση. Την ίδια ώρα που κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συμβάλλουν πρωτοπόρα στην ενίσχυση σοβαρών απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων σε μια σειρά από κλάδους, όπως στους εργαζόμενους στους δήμους, στη Ναυπηγοεπισκευή, στον Επισιτισμό - Τουρισμό, στο Εμπόριο και αλλού.

Ξεσκεπάζουν το «παραμύθι» περί «Ελλάδας όασης σταθερότητας», την ώρα που η κυβέρνηση με τη σημαία της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» εμπλέκει το λαό σε σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς που αυξάνουν τον κίνδυνο διαμελισμού κρατών, επαναχάραξης συνόρων και γενικευμένων πολεμικών αναμετρήσεων... Την ώρα που η κυβέρνηση φέρνει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και συζητά την αναβάθμιση της βάσης των ΗΠΑ στη Σούδα και την παροχή πρόσθετων «διευκολύνσεων» στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σε όλη τη χώρα... Την ώρα που στέλνει τις Ενοπλες Δυνάμεις σε σειρά αποστολών εκτός συνόρων και ταυτόχρονα «φιλοξενεί» τη διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων για ασκήσεις μεγάλης κλίμακας - πρόβες πολέμου με ανταγωνιστικά καπιταλιστικά κέντρα, όπως η Ρωσία!

Απάντηση από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, απέναντι σε όλες αυτές τις εξελίξεις και τους σχεδιασμούς που «βρωμάνε μπαρούτι», δίνει η αυριανή πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, δίνει η ενίσχυση της διεθνιστικής αλληλεγγύης, με πρωτοβουλίες όπως η Συνάντηση Συνδικάτων και Συνδικαλιστών από τα Βαλκάνια και χώρες της ευρύτερης περιοχής που θα γίνει την Κυριακή.


ΑΘΗΝΑ
ΑΘΗΝΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

MotionTeam

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
Κλιμακώνουν με νέα απεργία τη μάχη για μόνιμη και σταθερή δουλειά

Τα δίκαια αιτήματά τους απέναντι στην κυβέρνηση στηρίζουν οι πέντε κομμουνιστές δήμαρχοι

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με αίτημα να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, μετά τη χτεσινή απεργία. Κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά απηύθυναν οι ταξικές δυνάμεις, μπροστά στη νέα απεργία στις 29/6.


ΣΕΛ.  8  -  9


ΚΝΕ
Αύριο το Φεστιβάλ στον Πειραιά

Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος


ΣΕΛ.  15
ΠΑΤΡΑ
Στους ρυθμούς της λαϊκής κινητοποίησης κατά της ανεργίας

ΣΕΛ.  17
ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Στις 30/6 και 1/7 το Διήμερο για Ελληνες και μετανάστες

ΣΕΛ.  11


Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org