Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
Επίσκεψη Γιλντιρίμ σε Αθήνα - Θράκη, προκλήσεις στο Αιγαίο

Επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες μέρες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άφιξή του αναμένεται τη Δεύτερα και, όπως λέγεται, θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του, Αλ. Τσίπρα, και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τα θέματα της μετανάστευσης, των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων, αλλά και το Κυπριακό.

Ο Γιλντιρίμ θα μεταβεί, εξάλλου, για «ιδιωτική επίσκεψη» στη Θράκη για το καθιερωμένο Ιφτάρ, το πρώτο μουσουλμανικό γεύμα μετά το τέλος τα Ραμαζανιού. Λέγεται, επίσης, ότι η επίσκεψη Γιλντιρίμ είναι συνέχεια της συνάντησης Τσίπρα - Ερντογάν στο Πεκίνο και έχει ως στόχο να τεθούν οι βάσεις επανεκκίνησης των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο κρατών για επίλυση διμερών ζητημάτων.

Στο μεταξύ, χτες το μεσημέρι, η Αγκυρα προχώρησε σε άσκηση με πραγματικά πυρά δυτικά της Λέσβου. Ταυτόχρονα, η τουρκική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ζευγάρι τουρκικών «F-16» εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο και εκτέλεσε υπερπτήση άνωθεν της νησίδας Μαυριάς, δυτικώς της νήσου Λεβίθα, πριν εξέλθει του FIR Αθηνών. Επίσης, τετράδα μαχητικών του ιδίου τύπου πραγματοποίησε υπερπτήσεις πάνω από την Κίναρο και τη νησίδα Σοφρανά (δυτικά - βορειοδυτικά της Καρπάθου).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ