Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιστολή εθνοφυλάκων από στρατόπεδα της Σάμου

Με επιστολή τους, εθνοφύλακες από το 649ο Τάγμα Εθνοφυλακής, το 298ο Μ/Κ Τάγμα Εθνοφυλακής και το 79ο Τάγμα Υγειονομικού Εθνοφυλακής στη Σάμο καταγγέλλουν την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στη ΝΑΤΟική άσκηση «Noble Jump». Η επιστολή έχει ως εξής:

«Από τη Σάμο, όπου υπηρετούμε τη θητεία μας, θέλουμε να εκφράσουμε την αντίδρασή μας για τη συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην ΝΑΤΟική άσκηση "Noble Jump". Καθώς και την αλληλεγγύη μας σε όσους συναδέλφους ανά την Ελλάδα έχουν εκφραστεί αντίστοιχα.

Είναι πρόκληση σήμερα να παραχωρούνται εδάφη της πατρίδας μας στους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ. Ντροπιάζουν τη στολή του Ελληνα στρατιώτη, μετατρέποντάς μας για άλλη μια φορά σε "θαλαμοφύλακες" και "τουαλετοφύλακες" των ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Την ίδια στιγμή που οι προκλητικές καθημερινές παραβιάσεις του εναέριου και θαλάσσιου χώρου της πατρίδας μας από την Τουρκία γίνονται υπό την "επίβλεψη" των ΝΑΤΟικών πολεμικών πλοίων στη Μεσόγειο.

Γνωρίζουμε πως ο εχθρός μας έχει πολλά πρόσωπα και δηλώνουμε και με τη σημερινή μας επιστολή πως δεν φοβόμαστε κανένα φασίστα, είτε είναι φαντάρος, είτε είναι στέλεχος, που κάτω από το μανδύα του ψευτο - "πατριωτισμού" σπέρνει το ρατσιστικό του δηλητήριο. Οσα μεγάλα λόγια κι αν λένε, ξέρουμε πως οι πολιτικοί τους πρόγονοι συμμάχησαν το '40 με τους Γερμανούς και Ιταλούς κατακτητές και κυνηγούσαν τον ελληνικό λαό που οργάνωσε την τιμημένη Αντίσταση. Αυτοί είναι και σήμερα οι ναζιστές.

Καλούμε όλους τους φαντάρους που υπηρετούν αυτές τις μέρες να σηκώσουν το κεφάλι ψηλά και να υπερασπιστούν το δίκιο τους και το δικαίωμα της γνώμης τους. Τα δικαιώματά μας δεν τελειώνουν μετά τα κάγκελα της πύλης. Εχουμε το αναφαίρετο δικαίωμα να ενημερωνόμαστε, να διαβάζουμε και να συζητάμε.

Ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους φαντάρους και απαιτούμε:

-- Κανένας Ελληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων

-- Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο

-- Να κλείσει η βάση της Σούδας

-- Ούτε ευρώ σε εξοπλισμούς που ικανοποιούν ΝΑΤΟικές ανάγκες

-- Να μην γίνουν τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας ορμητήρια των φονιάδων των λαών».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org