Πέμπτη 15 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΒΟΥΛΗ
«Εφυγε» ο σ. Γιώργος Λαγωνίκας

Πέθανε ο σ. Γιώργος Λαγωνίκας, η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει αύριο Παρασκευή, στις 4 μ.μ., στο Νεκροταφείο Βούλας. Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Ο σ. Γιώργος Λαγωνίκας γεννήθηκε το 1951 στη Νίκαια. Τελειόφοιτος του Μαθηματικού Αθηνών, εργαζόμενος στο δήμο Περάματος. Παντρεμένος με δύο κόρες. Ο πατέρας του λιμενεργάτης με συνδικαλιστική και πολιτική δράση δίπλα στο ΚΚΕ, αντιστασιακός, με εξορίες στη Μακρόνησο. Η μητέρα του επίσης αντιστασιακή.

Από πολύ μικρός είχε αγωνιστική δράση μέσα από το σχολείο του και αργότερα ως φοιτητής με την Αντι-ΕΦΕΕ. Το 1974 οργανώνεται στην ΚΝΕ και εκλέγεται μέλος του Γραφείου του ΣΠ Πειραιά. Την ίδια χρονιά οργανώθηκε και στο ΚΚΕ στην Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών. Υπήρξε μέλος της ΕΠ με ευθύνη σε θέματα Παιδείας, μέλος του Τμήματος Τοπικής Διοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά.

Υπερασπίστηκε τον επαναστατικό χαρακτήρα του Κόμματος ενάντια στις προσπάθειες διάλυσής του από τους οπορτουνιστές την περίοδο 1989 - 1991.

Αποχαιρετάμε τον σ. Γιώργο και θα τον θυμόμαστε για το αγωνιστικό του πείσμα στη ζωή, στο εργατικό κίνημα, στο Κόμμα».

  • Στη μνήμη του, οι κόρες του Γιάννα και Εφη προσφέρουν στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω της ΤΟ Πειραιά του ΚΚΕ. Επιθυμία τους είναι, αντί στεφάνων, να προσφερθεί οικονομική ενίσχυση στο ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ