Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Προσπάθεια τρομοκράτησης μελών του ΚΚ

ΑΓΚΥΡΑ.--

Στο κενό έπεσε η απόπειρα ομάδας τραμπούκων να τρομοκρατήσουν μέλη του ΚΚ Τουρκίας, που διακινούσαν την εβδομαδιαία εφημερίδα «Μπογιούν Εγκμέ» στην πόλη Ερντέκ, στα παράλια της θάλασσας του Μαρμαρά. Σύμφωνα με την ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Κόμματος, περίπου 50 - 60 φασίστες, οπλισμένοι με ρόπαλα του μπέιζμπολ και αιχμηρά αντικείμενα, επιτέθηκαν σε μέλη του Κόμματος.

Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή Οργάνωση του ΚΚ Τουρκίας σημειώνει ότι «το ΤΚΡ δεν πρόκειται να παραδοθεί σε τέτοιες επιθέσεις» και ότι «η σημαία του σοσιαλισμού θα συνεχίσει να κυματίζει παντού». Τονίζει ακόμα πως «το ΤΚΡ θα εξακολουθήσει να μάχεται ενάντια στο φασισμό και τη θρησκευτική αντίδραση, και να δυναμώνει τον αγώνα του».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, με φόντο ευρύτερες ενδοϊμπεριαλιστικές ανακατατάξεις στην περιοχή, η τουρκική κυβέρνηση επανέλαβε τις αντιρρήσεις της για το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νουμάν Κουρτουμλούς, είπε ότι τέτοια δημοψηφίσματα «το μόνο αποτέλεσμα που θα έχουν είναι να ενισχύσουν την αστάθεια», καλώντας σε αναθεώρηση της απόφασης για τη διενέργειά του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ