Τρίτη 13 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Γιορτή για την καπιταλιστική παλινόρθωση

Με αφορμή τη Μέρα της Ρωσίας, που καθιερώθηκε στις 12 Ιούνη του 1992 ως μέρα «ανεξαρτησίας» της Ρωσικής Ομοσπονδίας - τότε δηλαδή που επισημοποιήθηκαν η διάλυση της ΕΣΣΔ και η καπιταλιστική παλινόρθωση με την ανατροπή του σοσιαλισμού - το σημερινό αστικό κράτος διοργάνωσε χτες διάφορες γιορτές σε όλη τη χώρα, με συναυλίες και βεγγαλικά. Η μέρα έχει καθιερωθεί ως αργία και το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» του Προέδρου Βλ. Πούτιν και του πρωθυπουργού Ντ. Μεντβέντεφ έκανε επίδειξη δύναμης.

Ωστόσο, τη χτεσινή μέρα αξιοποίησε και ο γνωστός αστός πολιτικός επιχειρηματίας Αλεξέι Ναβάλνι, πολέμιος του Πούτιν, καλώντας σε διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις ενάντια στη διαφθορά της κυβέρνησης. Στη Μόσχα αλλά και αλλού, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν διαδηλωτές με το «ίδρυμα κατά της διαφθοράς» του Ναβάλνι και τον ίδιο έξω από το σπίτι του, με την αιτιολογία της «διαδήλωσης σε περιοχές στις οποίες δεν είχε δοθεί άδεια».

Ο συγκεκριμένος πολιτικός έχει συλληφθεί στο παρελθόν και ο ίδιος για διαφθορά, ή για «αντίσταση κατά της αρχής». Πρόκειται για μια ενδοαστική αντιπαράθεση, η οποία επιχειρείται να παρουσιαστεί από τα δυτικά ΜΜΕ ως λαϊκό κίνημα, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ