Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΑΦΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΗΛΕΙΑΣ
Συλλαλητήριο στον Πύργο στις 17 του Σεπτέμβρη

Τα οδυνηρά αποτελέσματα της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης «γεύονται» φέτος οι σταφιδοπαραγωγοί, οι οποίοι δεν προτίθενται να μείνουν με «σταυρωμένα χέρια» και να υποταχθούν στη λογική του «σφάξε με αγά μ' ν' αγιάσω». Ηδη οι σταφιδοπαραγωγοί της Ηλείας βρίσκονται σε αγωνιστικό αναβρασμό και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού ανακοίνωσε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στις 17 του Σεπτέμβρη στον Πύργο, έξω από το Εργατικό Κέντρο στις 10 πμ.

Φέτος, δεύτερη χρονιά εφαρμογής του νέου κανονισμού για τη σταφίδα, έμποροι - μεταποιητές με τη στήριξη των ιθυνόντων των ομάδων παραγωγών και της κυβέρνησης, επιδιώκουν να αγοράσουν σε ακόμα χαμηλότερες τιμές την παραγωγή. Στην Ηλεία, όπως καταγγέλλουν σταφιδοπαραγωγοί, οι δύο ομάδες παραγωγών, δηλαδή οι Ενώσεις Πύργου - Ολυμπίας και Αμαλιάδας ανακοίνωσαν τιμές 40 δραχμές χαμηλότερά από πέρσι για την κορινθιακή σταφίδα (από 300 δραχμές το κιλό σε 260 δραχμές το κιλό). Σταφιδοπαραγωγοί του νομού Ηλείας καταγγέλλουν τους επικεφαλής των δύο ομάδων παραγωγών ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων, ενώ παράλληλα καταγγέλλουν και την κυβέρνηση που επέβαλε τη λειτουργία ομάδων παραγωγών και διέλυσε τον Αυτόνομο Σταφιδικό Οργανισμό (ΑΣΟ). Η διάλυση του ΑΣΟ και το ξεπούλημα της περιουσίας με απόφαση του υπουργείου Γεωργίας, είχε ως αποτέλεσμα και να ξεπουληθεί σκανδαλωδώς μια ολόκληρη περιουσία που έγινε από το μόχθο των σταφιδοπαραγωγών και να ανοίξει ο δρόμος για την ασύδοτη δράση των εμποροβιομηχάνων.

Στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 17 Σεπτέμβρη στον Πύργο οι σταφιδοπαραγωγοί θα παλέψουν για ικανοποιητικές τιμές για τη σταφίδα, ανατροπή του υπάρχοντος καταστροφικού κανονισμού και την επανασύσταση τού ΑΣΟ και τη λειτουργία σε όφελος αγροτών - σταφιδοπαραγωγών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ