Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ξεπέρασε... εαυτόν

Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο υφυπουργός Γεωργίας Βαγ. Αργύρης, στην προσπάθειά του να εμπαίξει τους βαμβακοπαραγωγούς και να αποκρύψει, όσο γίνεται, τις ολέθριες επιπτώσεις του νέου κανονισμού για το βαμβάκι.

Ο υφυπουργός Γεωργίας στις 14/5/2001, ανακοινώνοντας τα διοικητικά μέτρα περιορισμού για το βαμβάκι, είχε πει ότι η βαμβακοκαλλιέργεια θα μειωθεί στα 3.937.700 στρέμματα. Τότε είχε επίσης αναφέρει ότι έχουν καλλιεργηθεί περίπου 150.000 στρέμματα περισσότερα από το στόχο περιορισμού και για τα οποία είχε επίσης πει ότι δε θα πάρουν επιδότηση. Δηλαδή με βάση τις τότε δηλώσεις του, καλλιεργήθηκαν τουλάχιστον 4.087.7000 στρέμματα. Τώρα, τρεις μήνες αργότερα, ήρθε ο υφυπουργός Γεωργίας και ανακοίνωσε ότι με βάση το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) καλλιεργήθηκαν 3.805.049 στρέμματα και πως η αναμενόμενη παραγωγή είναι 1.095.840 τόνους.

Φαίνεται λοιπόν πως ο υφυπουργός Γεωργίας στην πρεμούρα του να αποκρύψει την οδυνηρή πραγματικότητα για τους βαμβακοπαραγωγούς και να εμφανίσει την προσωρινή ελάχιστη τιμή λίγο μεγαλύτερη από πέρσι, έφτασε στο σημείο να διαψεύδει και τον εαυτό του. Κι όταν του τίθεται το ερώτημα ότι η εκτίμηση του Οργανισμού Βάμβακος κάνει λόγο για 4.213.000 καλλιεργηθέντα στρέμματα, ο Β. Αργύρης απαντά θυμωμένα ότι ένας διαλυμένος οργανισμός δεν είναι φερέγγυος. Αλήθεια; Μήπως είναι τελικά πιο φερέγγυος ένας «εκσυγχρονιστής» υφυπουργός, που διαχειρίζεται το ΟΣΔΕ κατά πώς βολεύει την κυβέρνηση;


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ